Šahovski dan škole u SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača: Natjecali se nastavnici srednjih škola iz Pitomače i Đurđevca

U sklopu dana Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, koji je obilježili 30. travnja,  SŠ S. Sulimanca organizirala je već tradicionalni šahovski turnir, odnosno Šahovski dan škole. No, ovaj puta uvela je neke novitete i redizajnirala šahovsko natjecanje u natjecanje nastavnika.

Inicijativi se odazvala Strukovna škola Đurđevac u sastavu: M. Roštan, D. Škrobot, M. Ivandija i F. Adaković. A za domaću ekipu SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača nastupili su nastavnici: M. Ostrogonac, I. Keserica, A. Osvaldić i T. Vranić. Vođenje i suđenje turnira organizirao je M. Domović, šahovski sudac.

Nakon pozdrava i dobrodošlice ravnatelja škole domaćina Marka Marića, dvije ekipe nastavnika odigrale su dvokružnim bergerovim sustavom dva kola rapid šaha prema pravilima FIDE. U oba je kola pobijedila gostujuća ekipa iz Đurđevca.

Nakon formalnog natjecanja, gosti su s domaćinima proveli vrijeme u razgledavanju škole te zajedničkom ručku koji su pripremili naši učenici s nastavnikom Baričevićem.

Gostujuća ekipa zahvalila je na gostoprimstvu i predložila nastavak dobre suradnje dviju susjednih škola u uzvratnom pozivu u Đurđevac do završetka nastavne godine.

(www.icv.hr, md, foto: ustupljene fotografije)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content