PREMIJER ŽNL Bratstvo dočekuje Crnac: Mladost gostuje kod posljednjeplasirane Slavonije

Nakon “super derbija”, koji je prošle nedjelje odigran u čačinačkoj “Rupi” pred 1200 gledatelja, ovog vikenda 23. kolom nastavlja se natjecanje u Premijer ŽNL.

Prva utakmica igra se sutra u 17 sati na stadionu školski vrt u Gornjem Bazju gdje Bratstvo dočekuje ekipu Crnca. Domaća momčad bit će desetkovana. Zbog kartona neće moći zaigrati Leo Jelovečki i Leo Horvatinović, a zbog ozlijede upitan je nastup Darija Godeča. Niti gosti neće biti kompletni. U njihovim redovima pravo nastupa nemaju Ante Rosan i Filip Bošnjak. Domaća momčad, ako želi održati korak s vodećom Mladosti, mora razmišljati samo o pobjedi, dok gosti još nisu do kraja osigurali ostanak u ligi.

Preostalih šest utakmica igra se u nedjelju u 17 sati.

Derbi se igra na terenu s umjetnom travom stadiona Livadak gdje će Voćin ugostiti Suhopolje. Voćin već četiri kola na zna za pobjedu, dok je Suhopolje u istom razdoblju upisalo dvije pobjede te po jedan remi i poraz. Utakmica bi trebala biti uzbudljiva i neizvjesna do samog kraja.

U Sladojevcima igraju posljednja Slavonija i vodeća Mladost iz Čačinaca. Sve osim pobjede igrača trenera Ivana Mužara bilo bi prvorazredno iznenađenje. Domaća momčad trebala bi biti kompletna, dok u gostujućim redovima neće moći zaigrati Boris Biondić i ozljeđeni Antonio Ognjenović koji će zbog zadobivene ozljede protekle nedjelje duže vremena izbivati s terena.

Lukač 05 gostuje kod Sokola u Milanovcu. Lukačani proljetos igraju promjenjivo, dok domaći nogometaši tijekom proljeća nisu niti jednom osvojili tri boda. Pobjedom nad Lukačem Sokoli bi zadržali bodovni priključak s momčadima koje se grčevito bore za ostanak u ligi.

Na stadionu Kurija u Kapela Dovru Dinamo je domaćin Rezovcu. U domaćoj momčadi ima niz problema, zbog čega je Dinamo iz Kapele Dvora na gostovanje u Crnac doputovao sa samo sedam igrača. Dinamo bi ipak ovog vikenda trebao biti kompletniji te će pokušati prekinuti crni niz od četiri poraza, odnosno pet utakmica bez pobjede. Neće im biti nimalo lako jer gosti iz Rezovca doći će s ciljem da dođu do pozitivnog rezultata.

Zrinski u Novoj Bukovici ugošćuje Mikleuš, a domaća bi momčad pobjedom preskočila svog protivnika na tablici. Iako će gosti zaigrati bez kažnjenih Josipa Kokoške i Josipa Jančića, pokušat će doći do uspjeha.

Iza Dinama iz Četekovca je niz od pet pozitivnih rezultata kojeg će pokušati nastaviti u susretu s Borovom na svom terenu. Gosti će nastojati doći do pozitivnog rezultata iako trener Stipe Rebić neće moći računati na Ivicu Andrejića.

Na listi strijelaca igrač vodeće Mladosti Marin Čavić je neuhvatljiv s 33 zgoditka. Deset manje postigao je Matej Dornika iz četekovačkog Dinama. Igrač Mladosti Florijan Rupčić postigao je 22 gola, dok su Antonio Babec iz Lukača 05 i Dino Milinović iz Bratstva po 21 put svladali suparničke vratare.

tablica 10

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, T. Szabo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content