Nogometne poslastice u Virovitici i Čačincima: Evo što poručuju treneri uoči polufinala Županijskog kupa

U natjecanju za Županijski nogometni kup u konkurenciji seniora ostale su četiri momčadi, dva trećeligaša Pitomača i Virovitica te dva županijska premijerligaša, Mladost iz Čačinaca i Bratstvo iz Gornjeg Bazja.

Prvoizvučeni par su vodeći županijski premijerligaš Mladost iz Čačinaca i trećeplasirani trećeligaš Pitomača. Utakmica se igra u čačinačkoj “Rupi”. Domaća momčad ove sezone u službenim utakmicama ne zna za poraz.

-Naš klub već dugo nije igrao u polufinalu Županijskog nogometnog kupa. Od početka sezone planirali smo u kupu doći što dalje. U nogometnim kuloarima se priča da su Mladost i Pitomača dvije najbolje momčadi u županiji. To osobno ne želim komentirati. Bit će to dobra utakmica. Nažalost nećemo biti u kompletnom sastavu. Svi igrači dat će posljednji atom snage. Ne poznajem detaljno momčad Pitomače, ali njihovi rezultati potvrđuju da se u klubu radi dobar posao. Pitomača će se morati svojski potruditi da nas eliminira. Pozivam naše navijače da nas i u ovoj utakmici podrže – u najavi je rekao trener Mladosti Ivan Mužar.

U Pitomači očekuju ponovno osvajanje Županijskog kupa.

-Nama je cilj osvojiti kup, ali tu se nešto pita i druge ekipe. Poštujemo momčad Mladosti. Ekipa u kojoj igraju Marin i Stipe Čavić, Bušljeta i Duspara mora biti kvalitetna. Čeka nas težak meč, domaća momčad ove sezone je superiorna u svojoj ligi. Nedavno sam ih i gledao. Mi smo spremni za to. U Čačince idemo probati izboriti finale, a putujemo u kompletnom sastavu – optimističan je trener Pitomače Ivan Presečan.

Drugi polufinalni par se igra na terenu Sportskog centra Vegeška, gdje će trećeligaš Virovitica ugostiti drugoplasiranu momčad Premijer županijske lige Bratstvo iz Gornjeg Bazja.

-Nakon prošle godine i Pitomače, ove sezone u polufinalu igramo s Bratstvom. Na papiru malo lakši suparnik, ali to nikako nije. Polufinale se igra na jednu utakmicu, jedan teren, jedna lopta, 11 na 11 igrača. Respektiramo Bratstvo, a mi ćemo pokušati ući u finale. Vidjet ćemo što će teren pokazati. Naš kapetan Luka Duvnjak je na službenom putu i trebao bi se vratiti uoči početka utakmice te se nadam da ćemo biti kompletni. Pozivamo sve navijače da dođu pogledati dobar nogomet i uživati u njemu. Nogomet će na kraju pobijediti – o utakmici je rekao trener Virovitice Krešimir Crvenka.

Brojni igrači Bratstva dio svoje karijere proveli su u redovima Virovitice i sigurno će se u kup utakmici željeti dokazati.

-Za Viroviticu i Bratstvo možemo reći da su u odnosu kao Dinamo i Lokomotiva. Bratski klubovi. Dvije ekipe koje se međusobno dobro znaju. Ova utakmica je jedna velika nagrada za moje igrače, za sve što su napravili ove sezone. Na Vegešku idemo dati sve od sebe i probati dobiti utakmicu te izboriti finale. To su utakmice za koje se živi. Trebali bi biti kompletniji nego u posljednjoj ligaškoj utakmici. Pozivam sve navijače. Očekujem da će biti puno gledatelja. Na kraju neka pobijedi nogomet, a osobno se nadam da će ovog puta slabiji suparnik imati više sreće – zaključio je trener Bratstva Elvis Vinak.

Utakmice se igraju u srijedu, 5. svibnja u 17 sati. U slučaju neriješenog rezultata odmah se izvode jedanaesterci.

Tko će dijeliti nogometnu pravdu u spomenutim susretima pogledajte OVDJE.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc, T. Szabo, IB Production)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content