Nacionalni dan udomiteljstva: „Važni ste i nama i zajednici, ali i cijelom društvu“

„Važni ste i nama i zajednici, ali i cijelom društvu!“ – poruka je to koja je jučer (ponedjeljak) u Virovitici upućena udomiteljima povodom obilježavanja Nacionalnog dana udomiteljstva.

U organizaciji Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Službe Virovitičko-podravske županije, u Kinu Park okupili su se udomitelji s dječicom koja su, nakon pozdravnih govora, imala priliku uživati u kokicama i animiranom filmu „Nerazdvojni“, a sve to uz potporu Grada Virovitice. Film je ovo u kojem su se mogli pronaći ne samo djeca i udomitelji, nego i svaki čovjek koji ga je pogledao.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Službe Virovitičko-podravske županije, Marija Bajan Prokl, istaknula je kako su željeli okupiti na jednom mjestu udomitelje s djecom, a sve s ciljem da im zahvale na svemu onome što rade, na njihovoj skrbi za djecu 24 sata na dan.

– Danas smo im htjeli dati do znanja koliko su nam važni, i to ne samo nama i zajednici nego i cijelom društvu. Cilj obilježavanja Nacionalnog dana udomitelja je upravo jedna promidžba kojom želimo ne samo zahvaliti udomiteljima, nego i pronaći nove. Trebamo i nove udomitelje i smještajne kapacitete. Zalažemo se da svako dijete ima svoju obitelj, ali i da ti udomitelji imaju podršku – rekla je M. Bajan Prokl dodavši da je u svrhu promidžbe udomiteljstva Hrvatski zavod za socijalni rad oformio u svakoj županiji tim za udomiteljstvo koji se sastoji od socijalnog radnika, pravnika i psihologa.

Za nesebičnost ljubav i podršku koju udomitelji pružaju udomljenoj djeci zahvalila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb VPŽ Melita Sirovica, kao i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

– Hvala vam što ste ovoj dječici otvorili svoja srca i domove. Vi njima pružate sigurno okruženje i priliku za sretno djetinjstvo, dok ona vama donose more ljubavi i vedrine – istaknuo je gradonačelnik I. Kirin.

Udomitelje i djecu jučer je dočekalo i jedno iznenađenje – iz Istre im je pozdrave u Viroviticu uputio i Baby Lasagna.

– Pozdrav Virovitica, pozdrav draga djeco, pozdrav udomitelji. Nadam se da ste ispunjeni ljubavi i srećom na ovaj lijep i vaš dan. Samo sam htio iskoristiti trenutak da vas pozdravim i čestitam vam još jednom vaš dan. Pozdrav iz Istre! #meow.

Ovaj dan bio je prilika da se nagradi i jubilarce pa su tako priznanje dobile udomiteljske obitelji Anite Rajnović (za 15 godina udomiteljstva) te Jasne Bukovčan (za 10 godina udomiteljstva).

Obilježavanje Nacionalnog dana udomiteljstva nastavlja se i danas (utorak) s programom za udomitelje za odrasle osobe koji će se održati u Tehnološko-inovacijskom centru Virovitica s početkom u 17 sati.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content