FOTO Malonogometnim turnirom i godišnjom skupštinom Malonogometni klub Slatina proslavio 10 godina uspješnog rada

Malo koji sportski kolektiv na području Virovitičko-podravske županije se može pohvaliti takvim entuzijazmom od kojeg su došli značajni rezultati u proteklih 10 godina rada od kada je osnovan, kao što je Malonogometni klub Slatina.

Obilježavanja prvih 10 godina rada i postojanja ovog hvale vrijednog sportskog kolektiva započelo je mini malonogometnim turnirom na sportskom terenu u slatinskoj Ulici Vladimira Nazora, na kojemu su snage odmjerile selekcije MNK Slatina, odnosno kadeti, juniori i veterani. Iako je turnir započeo u revijalnom tonu, već se u drugoj utakmici između veteran i juniora vidjela želja za osvajanjem istog, a tako je bilo i do samog kraja. Prvo su mjesto zauzeli veterani, pokazavši veliku želju i upornost. Drugi su bili kadeti, a treći juniori. Po odluci stručnog žirija sastavljenog od članova MNK Slatina, za najboljeg igrača turnira proglašen je Saša Reksa (5 asistencija i 3 gola), a za golmana Siniša Čmarec (odlične i atraktivne obrane). Iako za te titule organizator nije pripremio posebne nagrade, ipak nisu ostali praznih ruku, uručena im je ono što vole, a to je hladno pivo koje im je možda bilo i najprikladnija nagrada poslije utakmica.

Proslava 10 godina uspješnog rada nastavljena je redovnom godišnjom izvještajnom skupštinom u mjesnom domu slatinskog Mjesnog odbora Vladimir Nazor, koja je započela intoniranjem državne himne i odavanjem počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Nikola Miščević, pozdravivši sve nazočne članove, simpatizere i uvažene goste.

Nakon utvrđenja kvoruma, skupština je nastavljena izvješćem o radu kluba u protekloj godini, te financijskog izvješća za isti period. O radu kluba u protekloj godini govorio je predsjednik Miščević, ujedno se osvrnuvši i na svih 10 proteklih godina. Tako se moglo saznati da je klub osnovan 2014. godine u jednom slatinskom ugostiteljskom objektu, gdje su se sastali sadašnji i bivši predsjednik kluba, Nikola Miščević i Matej Rašetar, te dogovorili osnivanje malonogometnog kluba u gradu Slatini, što u to vrijeme nije bilo nimalo lako. Puno je turbulencija bilo u radu u proteklih 10 godina, ali kako je vrijeme prolazilo, iskustvo u radu se stjecalo i MNK Slatina je izrastao u jedan veliki i uspješan sportski kolektiv, kroz koji je u deset godina postojanja prošlo mnogo ljudi, što igrača što članova, čime se mogu podičiti.

U izvješću o radu u protekloj godini saznalo se da je predsjedništvo MNK Slatina zadovoljno postignutim. Seniori su drugoligašku sezonu završili na 3. mjestu osvojivši pri tom i regionalni kup, dok su kadeti u premijernoj prvoj sezoni zauzeli vrlo dobro 4. mjesto. Više o radu tri klupska pogona moglo se čuti iz izvješća trenera juniora Marka Novakovića, kadeta Nikole Miščevića i trenera prve ekipe Damira Bogatija.

U klubu su posebno ponosni na uspješnu organizaciju još jednog zimskog turnira, događaja o kojem bruji cijela Slavonija. Nije tajna da organizacijom tog turnira klub prihodi solidna sredstva, a koja je ove godine usmjerio u kompletno opremanje prve momčadi, dok su za dva mlada pogona za istu namjenu dečki sredstva povukli uspješnom prijavom projekata na državne natječaje.

Entuzijazam u klubu ne posustaje, što se dalo čuti o planovima o radu i financijskim planovima za naredni period, odnosno sezonu 2024./2025. Među većim planovima je ponovno organiziranje malonogometnog turnira ”Staroškolsko”, kao i Zimskog malonogometnog turnira, naravno uz odigravanje liga u tri kategorije, seniori, juniori i kadeti.

Predsjednik Miščević je na kraju svog izlaganja uputio zahvalu svima koji su rad kluba potpomagali svih deset godina, među kojima je istaknuo one najveće, a to su Grad Slatina, Virovitičko-podravska županija, Zajednica športskih udruga grada Slatine i Županijski nogometni savez VPŽ.

Obilježavanje ove jubilarne obljetnice bila je i prigoda da se uruče priznanja zaslužnima za doprinos u radu MNK Slatina.

Tako su priznanja uručena: Virovitičko-podravskoj županiji, Zajednici športskih udruga garda Slatine, Županijskom nogometnom savezu VPŽ te Gradu Slatini, priznanja su ispred tih institucija preuzeli dožupan Marijo Klement, predsjednik ZŠU grada Slatine Miran Janečić, dopredsjednik Županijskog nogometnog saveza Željko Stipanić, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić i predsjednik slatinskog Gradskog vijeća Tomo Tomić koji su svi odreda čestitali malonogometašima na velikoj godišnjici i na ostvarenim rezultatima obećavši i daljnju punu podršku radu kluba koji počiva na korijenima velikog entuzijazma i energije usmjerene na daljnji razvoj futsala i prvenstveno rada s mladima. Nadalje, priznanja su završila i u rukama sponzora: Frizerskog salona Ko te šiša, Video Alfe, Tihomira Sertića i Caffe bara AR, Obrta Grepo i Rešetar inženjeringa, kao i predstavnika medija koji ih sve ove godina prate Damira Jukića (Radio Slatina) i Dragutina Fišlija (Domovina net, a kasnije i ICV). Također, priznanja su uručene i trojici igrača koje je klub odlučio izdvojiti kao oličenje privrženosti, borbenosti i prije svega ljudskosti, to su: Samuel Spudić, Hrvoje Čović i Boris Bihar. Na kraju podjele priznanja, članovi kluba su jednoglasno odlučili da priznanje, ono najveće ode u ruke Nikole Miščevića, čovjeka koji sve ove godine daje cijelog sebe za dobrobit ovog kolektiva, što podrazumijeva i mnoga odricanja.

I MNK Slatina je na skupštini dobio jedno priznanje. Za deset godina odličnog rada nagradio ga je Županijski nogometni savez, a isto je malonogometašima uručio Željko Stipanić.

Valja napomenuti da je mini malonogometni turnir i cijela skupština prošla u odličnoj, pravoj prijateljskoj atmosferi uz puno pošalica i smjeha, onakvoj kakvu samo veliki sportaši mogu prirediti.

(icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content