Danas je Svjetski dan higijene ruku: Kroz cijeli tjedan naglašavat će se važnost jednostavne, a zdrave navike – držati ruke čistima

Društvo za prevenciju i kontrolu infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi HUMS-a i ove godine aktivno obilježava Svjetski dan higijene ruku i to kroz cijeli tjedan, od 6. do 10. svibnja, prigodnim predavanjima i praktičnim treninzima.  

Ovogodišnji slogan Svjetske zdravstvene organizacije je ”Zašto je širenje znanja o higijeni ruku i dalje jako važno? Jer pomaže zaustaviti širenje rezistentnih mikroorganizama u zdravstvenim ustanovama”.

Na poziv Društva u obilježavanje aktivno su se uključile 23 zdravstvene ustanove, klinički bolnički centri, kliničke bolnice, specijalne bolnice i opće bolnice diljem naše zemlje. 

Među njima je i Opća bolnica Virovitica, koja je danas (ponedjeljak) organizirala predavanje, a na kojem su sudjelovali učenici 5. razreda Tehničke škole u Virovitici, smjera medicinska sestra/tehničar, kao i svi zdravstveni i nezdravstveni djelatnici bolnice. Predavanju su nazočili i članovi  Povjerenstva za intrahospitalne infekcije, s predsjednikom dr. Dejanom Gladovićem, specijalistom infektologom, pa je to bila prilika i za postaviti pitanja i razmjenu iskustava iz bolničke prakse.   

Ključni koncept Svjetske zdravstvene organizacije u ovoj godini je promicanje znanja o važnosti higijene ruku u zdravstvenih i nezdravstvenih radnika i to putem učinkovite obuke i obrazovanja o prevenciji i kontroli infekcija, s naglaskom na higijenu ruku.

(icv.hr, lk, OB VTC)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content