Antonio Paulović poravnao u sudačkoj nadoknadi, vratar Bratstva Stjepan Viljevac obranio odlučujući penal za finale Županijskog kupa

U utakmicu polufinala Županijskog nogometnog kupa na terenu Sportskog centra Vegeška pred više od 500 gledatelja domaći trećeligaš Virovitica ušao je kao favorit u susretu sa županijskim premijerligašem Bratstvom iz Gornjeg Bazja.

Obje momčadi nisu bile kompletne. U domaćim redovima nedostajao je veznjak Luka Sabo i grčki internacionalac Nikolaos Antoniadis, dok u gostujućem sastavu nije bilo standardnih prvotimaca Lea Hokmana, Gabrijela Palčića i Darija Godeča.

U prvom dijelu utakmice domaća momčad imala je više “loptu u nogama”, ali to nije uspjela rezultatski materijalizirati.

Istim ritmom nastavilo se igrati u nastavku utakmice. U 69. minuti Ronaldo Rengel, nakon jednog solo prodora, pogodio je mrežu gostujućeg vratara Stjepana Viljevca za 1:0. Domaća momčad bile je bliža drugom pogotku, nego gosti izjednačenju. Igrači Virovitice imali su nekoliko prigoda za drugi zgoditak i potvrdu pobjede, ali domaći napadači nisu se snašli u tim prigodama.

Doslovno u posljednjim trenucima utakmice došlo je do poravnanja rezultata. Nakon udarca iz kuta Kristijan Mrazović pronašao je nečuvanog Antonija Paulovića, koji je pogodio domaću mrežu za oduševljenje gostujućih navijača. Sudac Dinko Cafuta odsvirao je potom kraj susreta, a pobjednik je odlučen nakon lutrije penala.

U prve četiri serije svi igrači bili su precizni. U petoj seriji prvo je David Čović obranio udarac Dine Milinovića, zatim je Stjepan Viljevac bio uspješniji od Samuela Spudića. Pobjednik je dobiven tek u osmoj seriji, kada je Filip Kukolj pogodio, dok je Viljevac obranio udarac Drage Špoljara za konačnih 8:7 za Bratstvo i plasman u finale.

Pun emocija nakon pobjede bio je trener Bratstva, ujedno i bivši strateg Virovitičana, Elvis Vinak, čiju momčad u finalu čeka branitelj naslova Županijskog kupa, Pitomača.

Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri, a mojim igračima ne “kapa do poda” nego puno više od toga. Odigrali smo jednu strašnu utakmicu, taktički smo bili skoro besprijekorni. Uz sve probleme koje imamo, u ovom susretu bili smo bez tri igrača, ali smo se “bacali na glavu”, borili smo se, mislim da smo zaslužili finale. U finalu ćemo dati sve od sebe. Bit će izuzetno teško, jer je Pitomača najbolja momčad u našoj županiji. Ekipa je u ovoj utakmici bila top. Samo bih istakao Filipa Kukolja, koji se vratio nakon godinu dana i odigrao odlično. Konačno nam je sreća malo vratila za sve pehove – presretan je bio Elvis Vinak.

Domaća momčad izgubila je već “dobivenu” utakmicu, a trener Krešimir Crvenka ponovno je kao glavni problem istaknuo kroničnu neefikasnost svojih napadača.

Ne znam što učiniti da poboljšamo realizaciju u napadu, što nam je konstantni problem cijele ove sezone. Ranije smo mogli riješiti pitanje pobjednika i plasirati se u finale, ali nismo uspjeli poentirati, iskoristiti svoje prigode, a to su gosti na kraju iskoristili – zaključio je trener Virovitice Krešimir Crvenka.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content