Promocija kampanje “Postani policajac/policajka”: Održan Dan otvorenih vrata u Tehničkoj školi Virovitica

U organizaciji Policijske uprave VPŽ i u suradnji s Tehničkom i Industrijsko-obrtničkom školom iz Virovitice, danas (srijeda) je održan Dan otvorenih vrata u dvorani Tehničke škole. Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske i djelatnici Pravosudne policije iz Požege promovirali su kampanju “Postani policajac/policajka”.

Nenad Križić, zamjenik načelnika PU VPŽ, istaknuo je važnost akcija poput ove i zahvalio svima koji su sudjelovali u njoj, učenicima i njihovim profesorima, te vodstvu škole koji su omogućili održavanje susreta upravo u ovoj dvorani.

– Svake godine ovim i sličnim akcijama nastojimo približiti policijski poziv potencijalnim budućim polaznicima te ih animirati da se bave ovim časnim poslom. Želja je da potaknemo srednjoškolce na dva natječaja. Jedan od njih omogućuje upis nakon dvije godine srednje škole u srednju policijsku školu “Josip Jović” u Zagrebu, dok je drugi namijenjen svima do 28 godina koji žele postati policajci- rekao je Križić te istaknuo izvrsnu suradnju sa srednjim školama na području VPŽ i veliki interes srednjoškolaca kao pokazatelj uspješnosti njihovih aktivnosti. 

Policijska službenica za prevenciju u PU VPŽ Ana Kratofil-Katić, glavni organizator Dana otvorenih vrata, izrazila je zadovoljstvo velikim interesom za obrazovanje na Policijskoj akademiji te vjerovanje da će dio srednjoškolaca uskoro obući policijsku uniformu.

– Radi se o teškom, ali istovremeno i lijepom te časnom pozivu. Vjerujem da postoje pojedinci koji žele nastaviti tradiciju naše policije, koja je hrabro i časno obavljala svoju dužnost u Domovinskom ratu, a potom i u miru kakav je danas, velikim dijelom zahvaljujući pripadnicima naše policije- istaknula je.

Ovom prilikom učenici su mogli razgledati policijsku opremu i vozila, porazgovarati s policijskim službenicima te pogledati pokazne vježbe demo tima pravosudne policije. Zainteresirani kandidati također su provjerili sportsku spremnost na improviziranom poligonu koji se koristi kao kriterij za provjeru razine tjelesne motoričke sposobnosti za osobu koja se prima u policiju. U tu svrhu organizirano je i natjecanje u muškoj i ženskoj kategoriji, a najbolji su dobili i nagrade koje su im uručili i zamjenik načelnika Nenad Križić i policijska službenica Ana Kratofil-Katić.

Cjelokupni program vodila je glasnogovornica PU VPŽ Andrea Petrović.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content