PREMIJER ŽNL Kapelčani pogotkom Rajnovića “preskočili” Suhopoljčane, izuzetno raspucani napadači vodećeg Bratstva i drugoplasirane Mladosti

Na uskrsni vikend odigrane su utakmice 17. kola Premijer županijske nogometne lige VPŽ.

Na Školskom vrtu vodeće Bratstvo ugostilo je Dinamo iz Četekovca. U prvom dijelu efikasan je bio Dario Godeč koji je dva puta pogodio gostujući mrežu: prvi puta u trećoj, a drugi puta u 45. minuti.

Igrači iz Četekovca pružili su čvrst otpor, koji su domaći nogometaši u nastavku uspjeli slomiti i doći od uvjerljive pobjede. Na početku nastavka Godeč je u 51. minuti i treći puta bio strijelac. Tri minute kasnije precizan je bio i Filip Rebić. Do kraja je domaća momčad postigla još tri pogotka. Strijelci su bili Leo Hokman u 60. minuti, Filip Rebić u 71. i Dino Milinović u 75. minuti.

Prvo ime susreta s dva pogotka i tri asistencije te niz drugih odličnih poteza bio je Filip Rebić, pokazavši još jednom svoju igračku kvalitetu i znanje.

Bratstvo – Dinamo 7:0
Igrač utakmice: Filip Rebić

Pred tristotinjak gledatelja Rezovac je u susjedskom derbiju s Borovom na svom Laništu nakon 30 minuta vodio 3:0 zgodicima Matije Toljana u drugoj, Antonija Tunića u devetoj i Mihaela Komara u 30. minuti. Domaća momčad imala je još nekoliko lijepih prilika, ali nije ih iskoristila.

Gostujući trener Stipe Rebić, nakon utakmice rekao je: “Mi smo na utakmicu kasnili 30 minuta”, aludirajući na igru svoje momčadi na početku susreta. Kasnije su se njegovi igrači razigrali. U 85. minuti zbog drugog žutog kartona teren je morao napusti domaći napadač Mateo Tomić. Igrači Borove to su vrlo brzo materijalizirali te su zgodicima Darko Obžetića u 86. i Marija Kolakovića u 89. minuti smanjili na 3:2. Za nešto više nije bilo dovoljno vremena.

Rezovac – Borova 3:2
Igrač utakmice: Mateo Tomić

U trećoj subotnjoj utakmici Crnac je na svom terenu iznenadio Suhopolje. Domaći igrači u prvom dijelu poveli su 2:0 zgodicima Dominika Kapetanovića u 22. i Franka Šterla u 37. minuti. Gosti su u nastavku uspjeli tek ublažiti poraz na konačnih 2:1 pogotkom Marka Rastije u 57. minuti. Prvo ime susreta bio je Franko Šterl koji je bio asistent za prvi te strijelac drugog zgoditka.

Crnac – Suhopolje 2:1
Igrač utakmice: Franko Šterl

Iako bez petorice standardnih prvotimaca, drugoplasirana Mladost na svom terenu u Čačincima u susjedskom derbiju uzvratila je Mikleušu za jesenski remi. Došla je do uvjerljive pobjede rezultatom 7:0.

Prvi topnik lige Marin Čavić bio je strijelac u 15. minuti, 58. i 72. minuti. Dražen Duspara dva puta je pogodio gostujuću mrežu u 62. i 75. minuti. Po jednom su strijelci bili Antonijo Ognjenović u 41. i Marin Vukomanović u 79. minuti.

Mladost Čačinci – Mikleuš 7:0
Igrač utakmice: Dražen Duspara

Novouređene tribine stadiona Kurija u Kapela Dvoru bile su gotovo pune u srazu domaćeg Dinama i milanovačkog Sokola. Uoči utakmice, domaći kapetan Mirko Iličić dobio je prigodnu nagradu sponzora za najboljeg igrača domaće momčad u mjesecu ožujku.

Gosti su u prvom dijelu imali izglednije prilike, ali bez dovoljno koncentracije u samoj završnici napada. U 50. minuti igrači domaćeg trenera Mile Grdića koriste odlazak većeg dijela gostujuće momčadi u napad te iz brze kontre kombinacijom Mirka Iličića i Stjepana Rajnovića te zgoditkom Rajnovića dolaze do kapitalne prednosti.

Gostujućim nogometašima nije preostalo ništa drugo, nego da krenu na sve ili ništa. U takvoj otvorenoj igri obje momčadi imale su niz prilika, ali se rezultat nije mijenjao. U posljednjoj minuti zbog drugog žutog kartona teren je morao napustiti igrač Sokola Karlo Biondić.

Dinamo – Sokol 1:0
Igrač utakmice: Stjepan Rajnović

Voćin je na gostovanju kod Slavonije u Sladojevcima poveo pogotkom Hrvoja Čovića u 34. minuti. Manuel Pelikan u 59. minuti poravnao je rezultat na 1:1. U idućoj minuti gosti ostaju s deset igrača jer je Franjo Tunić, zbog drugog žutog kartona morao napustiti teren. Iako s igračem manje, gosti su zgoditkom Emanuela Jakovića u 74. minuti došli do pobjede. Ključni igrač gostujuće momčadi bio je Nikola Tomić.

Slavonija – Voćin 1:2
Igrač utakmice: Nikola Tomić

U početku utakmice, pred tristotinjak gledatelja, u Novoj Bukovici je Lukač 05 bio bolji od domaće momčadi Zrinski. Uz nekoliko propuštenih prigoda poveli su pogotkom Antonija Babeca u 42. minuti. Domaći vratar Benjamin Jozing u više navrata bio je gostujućim napadačima nepremostiva prepreka.

Domaća momčad u 66. minuti uspjela je poravnati rezultat na 1:1 pogotkom Roberta Šomođija. Do kraja se igralo obostrano napadački, ali se rezultat nije promijenio. Minutu prije kraja, zbog drugog žutog kartona igru je morao napustiti gostujući napadač Josip Šoštar.

Zrinski – Lukač 05
Igrač utakmice: Benjamin Jozing

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

Premijer ZNL

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content