Pred nama postupan porast temperature zraka: Za vikend pripremite ljetnu odjeću

Pred nama je postupan porast temperature zraka. Sunčane naočale te rano/ljetnu garderobu možemo pripremiti, a druženja i radovi na otvorenom po pitanju vremenskih uvjeta povoljni.

Do kraja tjedna očekujemo slab do umjeren jugozapadni vjetar. Zadržat će se suho vrijeme. Izmjena sunčanih, ali i oblačnih razdoblja. Ipak, najviše sunčanog vremena očekujemo tijekom nedjelje. UV -indeks umjeren, a jutarnje temperature zraka između 9°C i 15°C dok će najviše dnevne biti između 21°C i 27°C.

Tjedan pred nama osobito u prvoj polovici obilježit će ponovno dašak ljetnih temperatura zraka. Temperature zraka više će odgovarati za sredinu srpnja, nego sredinu travnja.

Jutarnje temperature zraka između 10°C i 17°C, a najviše dnevne između 23°C i 29°C. Sunčanih razdoblja neće manjkati. Tek se u drugoj polovici tjedna povećava vjerojatnost za kratkotrajne nestabilnosti u vidu pljuskova. UV- indeks umjeren ponegdje i visok, osobito početkom tjedna. Vjetar i dalje pretežito južnih smjerova, tek pred kraj tjedna u okretanju na sjeverne.

Za prve dane travnja veže se i ova izreka. “Quattro aprilanti, quaranta duranti”,  stara talijanska poslovica koja u slobodnom prijevodu znači: “Kakvo je vrijeme tijekom prva četiri dana u travnju, takvo će nas vrijeme pratiti i idućih 40 dana”.

(www.icv.hr, kp)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content