Novoobnovljeno kino Virovitičani zovu svojim malim Cinestarom: U samo šest mjeseci broj gledatelja porastao za čak 40 posto

Nakon otvorenja u rujnu prošle godine, novoobnovljeno Kino Park u Virovitici  postalo je nezaobilazno odredište za ljubitelje sedme umjetnosti. U samo šest mjeseci, zabilježeno je značajno povećanje broja gledatelja od otprilike 40 posto. Prosječno, na svakoj od dvije projekcije tijekom vikenda, kino je privuklo oko 150 gledatelja, što pokazuje oduševljenje posjetitelja i uspjeh kina.  

– Zadovoljstvo je vidjeti kako je naša vizija za novoobnovljeno kino ostvarena u samo šest mjeseci od otvaranja. Povećanje broja posjetitelja pokazuje da smo na pravom putu i da kino postaje omiljeno odredište u našoj zajednici. Naš cilj nije samo ostvarivanje financijskog uspjeha, već pružanje kvalitetnih kulturnih sadržaja našoj zajednici – rekao je s ponosom Matija Mustač, direktor Poslovnog Parka.

20231016_105454-Custom

Uvođenjem novih inicijativa i poboljšanja u uslugama, kino je postalo omiljeno odredište u gradu. Posebno se ističe uvođenje pet aparata za piće i sitne grickalice, što je omogućilo istovremenu kupnju pića, čime se izbjegavaju gužve. Kino sada prodaje kokice i karte u jednom paketu, što dodatno olakšava proces kupnje.

POZITIVNE REAKCIJE GLEDATELJA
– Itekako smo osjetili pozitivne rezultate naših ulaganja u kino. Sada možemo s ponosom istaknuti da je novo kino postalo sinonim za vrhunsko kino iskustvo, što su posjetitelji prepoznali i nazvali ga ‘mali Cinestar’. Opremljen amfiteatrom s platnom od 50 četvornih metara, 5D zvukom te rekuperatorom za izmjenu zraka, kino pruža neusporedivu kvalitetu gledanja filmova. Uređeno predvorje, oblikovano s posebnom pažnjom prema željama filmofila, dodatno upotpunjuje doživljaj. Povratne informacije koje dobivamo od naših korisnika izuzetno su pozitivne, što jasno potvrđuje da su naša ulaganja u poboljšanje tehnologije projekcije i zvuka bila ključna za postizanje izvanrednog uspjeha i zadovoljstva naše publike – istaknuo je Mustač.

20231016_110108-Custom

Kino je postalo važan dio kulturne scene u Virovitici, te doprinosi i turizmu u lokalnoj zajednici. Dvoranu različiti govornici koriste za predavanja i susrete, kao i šira lokalna i vjerska zajednica, za prikazivanje dokumentarnih filmova i druge sadržaje. 

Posjetitelji tako dolaze ne samo iz Virovitice, već i iz okolnih općina, pa i iz šire regije.  

U planu su i daljnja poboljšanja kako bi se kino i dalje razvijalo. Trenutno se radi na postavljanju tepisona u predvorju i zamjeni rasvjete kako bi se osigurala bolja atmosfera tijekom gledanja filmova i realizacije događanja u kinu.

Zadovoljstvo uspjehom novoobnovljenog Kina Park izrazio je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je naglasio važnost kulturnih institucija poput kina u obogaćivanju života lokalne zajednice.

– Otvorenje novoobnovljenog Kino Parka predstavlja veliki korak naprijed za kulturnu scenu našeg grada. Ponosan sam što Virovitica sada ima moderno kino koje pruža vrhunsko iskustvo gledanja filmova te što je postalo omiljeno odredište ne samo za naše građane, već i za posjetitelje iz okolnih općina. Ovaj uspjeh je rezultat predanosti i ulaganja Poslovnog Parka, kao i suradnje s lokalnim vlastima. Kino Park nije samo mjesto za gledanje filmova, već je postalo integralni dio naše kulturne baštine i važan čimbenik u promicanju turizma u našoj regiji. Nadamo se da će kino nastaviti rasti i razvijati se, pružajući kvalitetne sadržaje našim građanima i doprinoseći daljnjem prosperitetu našeg grada – rekao je I. Kirin.

(icv.hr, žđl)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content