Ekološki projekt Grada Virovitice: Završen likovni natječaj na temu gospodarenja otpadom, nagrada za najbolji rad bicikl

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je Javni poziv za neposredno sufinanciranje provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom u okviru kružnog gospodarstva. Na taj poziv Grad Virovitica prijavio je projekt pod nazivom  „ZELENI KUTAK – ŠARENO PLATNO – ZA EKO VIROVITICU“.

Radi se o projektu vrijednom ukupno 14.000 eura, koji je ostvario sufinanciranje u iznosu od 40 posto od strane Fonda.

U sklopu provođenja navedenog projekta glavna aktivnost je bilo raspisivanje likovnog natječaja na temu gospodarenja otpadom (sprječavanje nastanka otpada, recikliranje, kompostiranje, zbrinjavanje otpada, razvrstavanje otpada, organska proizvodnja, održivost i sl.) koji se provodio od 22. ožujka do 22. travnja 2024. godine.

Cilj projekta je poticanje mladih, ali i ostalih na razmišljanje o važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom kroz zanimljiv likovni natječaj popraćen nagradama na koji su se prijavili mnogobrojni učenici osnovnih i srednjih škola na području grada Virovitice i prigradskih naselja, te učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

Prikupljene likovne radove će ocijeniti stručna komisija te će biti izabrani najbolji čije autore očekuje vrlo vrijedna nagrada – bicikl.

U okviru projekta javnost će putem medija biti informirana o vrstama otpada, idejama za njegovo recikliranje i važnosti odvojenog prikupljanja otpada već u domaćinstvu.

unnamed 1

Projekt ”ZELENI KUTAK – ŠARENO PLATNO – ZA EKO VIROVITICU” sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

(icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content