DUHOVNI SMISAO: Vjerovati Isusu

Isus voli čovjeka. On je spreman sve za čovjeka učiniti kako bi mu pomogao, utješio ga i ohrabrio. Kad je u Kani galilejskoj nestalo vina na svadbi, on je bio spreman učiniti čudo kako bi izbavio mladi bračni par od sramote. Isus je to čudo učinio na nagovor svoje majke. I sluge su na nagovor Marije, Isusove majke, povjerovali da će Isus učiniti čudo. Biser Isusova prvog čuda na svadbi u Galileji jesu Marijine riječi: „Učinite sve što vam kaže.“ Oni su to učinili. I vidjeli čudo. On im je rekao da napune posude s vodom i da ih ponesu na stol. Bila je to zapovijed koju nitko razuman i razborit ne bi poslušao. Oni su poslušali u uvjerenju da će iz vode postati vino. Gledali su vodu u posudama, ali vidjeli su vino u svome duhu.

Vjerovati Isusu, činiti onako kako on kaže, znači vidjeti stvarnost onakvom kako o njoj govori Isus. Jer mi vidimo izvanjsko lice stvarnosti, a Isus vidi iznutra. Učini onako kako ti Isus kaže. To je svjetlost tvoje budućnosti. Osjetit ćeš da se u tebi mnogo toga mijenja, da gledaš na život i posao drukčije, da prikupljaš nova nadahnuća i nove snage. Kao da se voda tvojih površnih misli pretvara u dobro vino novih pothvata.

Božje riječi su, naime, pune duhovne, Božje sile, koja se pretače u tvoje srce. Tko prihvati i očuva Isusove riječi, taj ljubi Isusa i u njemu se Isus nastani te ga štiti i jača. Isusovom snagom možeš sve. Načini taj korak danas. Nešto novo u tvom životu. Vidjet ćeš, svjetlo će te obasjati.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content