DUHOVNI SMISAO: Uskrsni ponedjeljak

Uskrsli Isus nije više samo veliki prorok, nego jedinorođeni sin Božji, Bog. Isus se ne pojavljuje samo u ljudskom obliku, nego je ljudski oblik pomiješan s božanskim izgledom. Stoga nije apostolima odmah prepoznatljiv. Vjerovati kao kršćanin ne znači ništa drugo nego: vjerujem Isusa da on živi i da sve što doživljavam ima smisla.
Vjera mora biti uskrsna, a to znači vjerovati da je on tu prisutan. Crkva mora njega slušati u svim teškoćama. Tek kad su čudesno ulovili veliki ulov riba, biva im jasno da je taj čovjek koji stoji na obali i koji ih je pozvao da još jednom bace mreže za ulov Gospodin. Nakon toga slijedi Isusov poziv. Šimuna Petra tri puta pita ljubi li ga. Nakon potvrdnog odgovora da ga ljubi slijedi odgovor: Pasi janjce i ovce moje. Onoga Petra, koji je triput Isusa zatajio, njegovu vjeru Isus ojačava da on bude stijena vjere za Crkvu koju će voditi.
Moramo svjedočiti da je Isus za nas nosio križ, išao na križ i uskrsnuo. Njega živoga možemo moliti. Je li prošao Uskrs? Isus je uskrsnuo i u našem životu je prisutan. Uskrs je stalni blagdan. U nijednom drugome imenu nije nam darovano spasenje nego samo u našem Gospodinu Isusu Kristu kome pripada čast i moć uvijeke.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content