DUHOVNI SMISAO: Uskrsna subota

Nemoj nikada posumnjati da se dobrota ne isplati! Deset je načina kako da se svakog dana više približiš Bogu.

1. Kad upoznaš Boga, odjednom se smanje životni prioriteti. Samo jedno postane bitno. Ljubiti Ga. Odjednom zemaljsko prolazno postaje nebitno, a samo ljubav – vječna vrednota postaje bitna.

2. Kada misliš da Bog šuti, zahvali. Jer On nikada ne šuti. I tada te uči.

3. Tko zna koliko je bitaka za nas dobri Bog dobio dok smo mislili da se ništa ne događa? Zahvali. I sjeti se toga kada Mu idući put pomisliš prigovoriti zašto ništa ne čini.

4. Blago onom koji uspije predati svoje srce Gospodinu! Onomu koji se odrekne samoga sebe. Taj zauzvrat dobiva Kristovo srce. Mir, radost, mudrost. Zašto onda toliko odgađamo to samoodricanje i predanje?

5. Nemoj nikada posumnjati da se dobrota ne isplati. Nikada ne znamo koji se sve blagoslovi po tome dogode. Jer Bog stostruko nagrađuje dobrotu, ali nije nam sve odmah znano.

6. Ne obeshrabruj se. Bog je najvažnija i najmoćnija veza! Što On odluči, nema toga tko može spriječiti Njegov plan za tebe!

7. Povuci se u mir. U takvom ambijentu donose se odluke. Grade čvrsti temelji. Crpi snaga, mudrost, ljubav i radost. Jer samo u takvom ambijentu može se prepoznati i doći crpiti s Izvora života.

8. Tko s Bogom gradi život, taj ne može nigdje i nikada zakasniti. Jer Bog nikada ne kasni. Kada mislimo da se zaustavio, i to je s razlogom.

9. Svako vrijeme ima svoju svrhu. Ne požuruj. Uživaj u sadašnjim blagodatima. Jednom ćeš žaliti što više nemaš prilike raditi što si htio. Zato, ne kvari sadašnjost uranjenim budućim planovima. Kad bude vrijeme, bit će. Bog sve vodi. Vjeruj Mu!

10. Samo jednu borbu moraš dobiti. Sa samim sobom. Da odustaneš od svojih planova i prepustiš se Božjem vodstvu. Kad to uspiješ, bit ćeš sretan čovjek.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content