DUHOVNI SMISAO: Uskrs

Bog nas ne želi gledati u takvom stanju, ne želi nas tretirati kao robove. Bog nam nije dao duha straha nego nam je ulio nadu. Mi smo oslobođeni od grijeha i smrti; Isus živi. On je uistinu uskrsnuo.
On nas je stvorio kako glasi evanđelje ove nedjelje milosrđa da nas Isus posjeti okupljene kroz zatvorena vrata. Preobraženo i proslavljeno tijelo Uskrsloga ne pozna više granice prostora i vremena, nije bilo moguće da ga drže spone smrti. Isus zna da njegovi imaju straha zbog grozne smrti. I zato dolazi u njihovu sredinu protiv svakog očekivanja da povjeruju u čudesnu Božju moć i šalje učenike i apostole da navještaju radosnu vijest Kraljevstava Božjega.

Za jakost u njihovoj službi opskrbljuje ih on darovima Duha Svetoga koje on izlijeva u njih. Daje im vlast praštanja grijeha. Uistinu je Kraljevstvo Božje počelo. Smrt i zle moći su izgubile moć. Krist je pobjednik. On trijumfira i daje da i učenici sudjeluju u njegovoj uskrsnoj pobjedi.

Jedan od učenika nije mogao vjerovati. Bio je to apostol Toma. Nije bio s učenicima kad je Isus došao. On je zahtijevao da on sam vidi i dodirne rane Uskrsloga. Tada je ispovjedio svoju vjeru usklikom: „Gospodin moj i Bog moj!“ .

Učinimo da i mi budemo radosni svjedoci. Nije više bilo isprike koju bi im dali za pravo da budu u strahu. Isus je uistinu uskrsnuo. On živi i mi s njim. U povezanosti s Gospodinom živimo i jednom ćemo umrijeti i očekujemo uskrsnuće života. Mi smo upućeni jedni na druge. To iskazuje zajedništvo Crkve i svih vjernika u dobrim djelima i molitvi. Mi smo povezani s Gospodinom uvijek. Za Uskrsloga nema granica i zapreka. On je pobijedio i on živi. Nema više razloga da zatvorimo vrata srca pred ljubavlju Božjom.

Dragi prijatelji, neka vas svjetlost Kristova uskrsnuća ispuni mirom i radošću! SRETAN VAM USKRS!

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content