ZDRAVI KUTAK O sezoni gripe razgovarali smo s primarijusom Miroslavom Venusom, predsjednikom županijskog Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”

Nalazimo se u jeku sezone gripe, pa broj oboljelih iz dana u dan raste. Ne svjedoče o tome samo brojevi koji kažu kako je s krajem siječnja u Hrvatskoj bilo prijavljeno 8500 oboljelih, a na području VPŽ 55 (očekivano je da je broj neprijavljenih do nekoliko puta veći, op.a.), već nam o gripi i njenom zamahu dobro govori odsutnost djece u vrtićima, školama i odraslih u kolektivu.

Da gotovo nema osobe koja u posljednja tri tjedna nije osjetila “blagodat” neke od sezonskih respiratornih bolesti, pa i gripe, koju, između ostalih simptoma, prati visoka temperatura, kašljanje, šmrcanje, umor, bolovi u tijelu, poteškoće pri disanju i slično, potvrdio nam je u novom izdanju emisije Zdravi kutak i prim.dr.sc. Miroslav Venus, dr.med., specijalist epidemiologije, predsjednik županijskog Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”, ujedno i predsjednik Hrvatskog epidemiološkog društva.

Više o ovoj temi poslušajte danas (srijeda) u programu ICV radija nakon 18 sati.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content