VIROEXPO 2024. U tri dana održavanja Sajamski grad okupio više od 34 tisuće posjetitelja

Na ovogodišnjem 27. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo svoje proizvode i usluge predstavilo je 505 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, i to na 5200 m2 zatvorenog, 1.000 m2 natkrivenog te 15.000 m2 vanjskog izlagačkog prostora. “Sajam s dušom” i ove je godine otvorio predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, a puna tri dana nizale su se kolone posjetitelja Sajamskim gradom koji je okupio više od 34.000 posjetitelja.

Do sada, rekordni 26. Viroexpo iz 2023. godine zabilježio je oko 33.000 posjetitelja.

-Ponosni smo na još jedan uspješno odrađen Viroexpo te se zahvaljujemo na suradnji svim izlagačima, ali i organizatorima, partnerima i brojnim posjetiteljima. Vidjeti povjerenje i izlagača i posjetitelja najveća nam je nagrada te izazov da svake godine budemo još bolji – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Direktor sajma Viroexpo Bojan Mijok, istaknuo je kako je rekordnih 34.000 posjetitelja pokazatelj napretka i razvoja ovog međunarodnog sajma.

-Prošle godine zabilježili smo velikih 33.000 posjetitelja, no ova godina pokazala je kako naš sajam svake godine sve više raste te da se trud, upornost i rad isplate. Bilo je tu mnoštvo izlagača i usluga, raznovrsnih događanja, kvalitetnih predavanja te zabavnog sadržaja što je rezultiralo najvećim brojem posjetitelja do sada. Zahvalni smo svima na dolasku i podršci te se okrećemo sljedećem 28. Viroexpu – rekao je Mijok.

Sajam godinama organiziraju Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, dok je tehnički organizator Viroexpo d.o.o.

Županija partner ovogodišnjeg sajma je Osječko-baranjska županija, a pokroviteljstvo potpisuju Vlada RH, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske te Ministarstvo turizma i sporta.

(www.vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content