PRVA KLUPA “Strukovnjaci” su IN: Županijska pročelnica Martina Bunić o zanimanjima koja su sve više zanimljiva među učenicima

Reforma strukovnih obrazovanja aktualna je tema u školstvu, pogotovo jer iz godine u godinu ima zanimanja za koje se odlučuje sve manje učenika, dok se za neke smjerove traži i „klupa više“.

Škole s područja Virovitičko-podravske županije zabilježile su tako zanimljivu statistiku, da su smjerove poput frizera, medicinskog tehničara ili mehatroničara u novoj školskoj godini upisivali sami odlikaši, pa se među roditeljima i djecom stvorila percepcija da je teže „upasti“ u frizere i „strukovnjake“ (zajednički naziv za strukovna i obrtnička zanimanja, struku, op.a.) nego u neku od gimnazija.

O ovoj, ali i brojnim drugim aktualnim temama iz područja školstva razgovarali smo s Martinom Bunić, županijskom pročelnicom za obrazovanje i demografiju. Što nam je rekla poslušajte u emisiji Prva klupa koja je na rasporedu danas (utorak) od 18.05 sati na valovima ICV radija. Budite uz nas!

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content