KULTURNI MOZAIK O međunarodnoj izložbi „Voli me/Ne voli me“, novim virovitičkim suvenirima te knjizi „Depra“ Aleksandra Stankovića

Ljubav je vječna inspiracija brojnim umjetnicima pa je tako inspirirala i Anu Đokić, književnicu, ali i idejnu začetnicu projekta „Voli me/Ne voli me“ koja je pozvala 14 slikara i ilustratora iz Hrvatske da posve slobodno u vlastitom likovnom rukopisu interpretiraju temu „Voli me/Ne voli me“. Ovaj zadatak rezultirao je izložbom koja je prvi put predstavljena 2012. godine u Zagrebu da bi naredne godine krenula putovanjem svijetom i posjetila ukupno 11 zemalja. Prigodno na sam Dan zaljubljenih otvorena je u Gradskom muzeju u Virovitici, kao prvoj postaji ovog putovanja izložbe po Hrvatskoj. Može se razgledati do 31. ožujka, a više o njoj donosimo vam u našoj današnjoj emisiji.

Dotaknut ćemo se i novih virovitičkih suvenira koji kroz zanimljive i jednostavne ilustracije predstavljaju kulturu i obilježja našega kraja na urbani način. Za tradiciju prezentiranu na moderan i slikovit način kroz ove suvenire zaslužni su njihova idejna začetnica Ana Duršot, grafički dizajner Igor Barčanas koji je obradio ilustracije, za tekstove koji prate suvenire zaslužna je magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti Marina Mađarević, a sve informacije s tekstova prije tiska provjerila je prof. povijesti Dubravka Sabolić.

A za kraj donosimo priču s promocije nove knjige „Depra“ poznatog hrvatskog televizijskog novinara i voditelja Aleksandra Stankovića koja je održana proteklog tjedna u Gradskoj knjižnici u Virovitici.

Budite uz Kulturni mozaik ICV radija u 18.10 sati.

(icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content