DUHOVNI SMISAO: Ljekarnik

U današnje vrijeme nije prijeko potrebno za svaku bolest ići liječniku jer se dio njih može riješiti dobrom ljekarničkom skrbi. Osim toga, nekada nije niti moguće sve liječiti kod liječnika, jer nas i liječnik nakon primarne obrade uputi potom k ljekarniku po lijek. Vješt ljekarnik zna spraviti lijek koji je propisao liječnik, a zna i upozoriti na dužnu dozu i najučinkovitiji način primjene.

Kao što postoji ljekarnik za tijelo, tako i postoji i onaj za dušu. To je svaki kršćanin koji dobro pozna rukopis božanskog Liječnika, na temelju kojeg nudi pravi lijek. To je svaki iskreni vjernik koji dobro sluša nebeskog Učitelja, te na tragu njegovih riječi propisuje učinkovit lijek ljudima svoga naraštaja, bolesnima od tolikih zaraza. A onom božanskom Liječniku doista je potrebna naša ljekarnička pomoć kako bi oslobodio ljude pogubnih bolesti ovoga svijeta.

Jer čovjek našega vremena doista je na smrt zaražen čudnom groznicom za zemaljskim i hladnoćom prema nebeskim dobrima. Lijek protiv svjetovne groznice i prehlade ljudske ljubavi Liječnik je povjerio vjernicima da ga daju u ispravnoj dozi s ispravim preporukama primjene, te s punim povjerenjem u njega i njegovo liječničko-božansko umijeće.

Ne dopustimo stoga da svijet umre od svoje pogubne zaraze, nego ga spašavajmo svjedočeći o vještini božanskog Liječnika čiji lijek ozdravlja i daje život vječni.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content