Dječjem vrtiću “Potočnica” Pitomača od strane Hrvatskog Crvenog križa dodijeljena oznaka „Naš vrtić je siguran!”

Dječji vrtić „Potočnica” od 2021. godine je uključen u projekt Hrvatskog Crvenog križa pod nazivom „Sigurnije škole i vrtići“. Cilj projekta je poboljšati znanja i ojačati kompetencije svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa za teme vezane uz pripreme za izvanredne situacije (potres, požar…), prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u vrtiću.

Registracijom i prijavom na platformu sigurnija-djeca.hck.hr vrtić je dobio pristup raznim korisnim i edukativnim materijalima koje su implementirali u svoj rad. Unaprijedili su svoja znanja i vještine pravilnog postupanja prije, za vrijeme i nakon izvanrednih situacija, savladali sigurnosne postupke i postupke pružanja prve pomoći.

Na taj su način povećali razinu sigurnosti u vrtiću i ostvarili postavljene ciljeve te im je povodom toga od strane Hrvatskog Crvenog križa dodijeljena oznaka “Naš vrtić je siguran!”.

-Ponosni smo na ovu oznaku te vjerujemo da će stečene vještine pomoći djeci snalaziti se u životu koji već sada obiluje izvanrednim situacijama – izjavila je voditeljica projekta Marija Tkalčec.

(www.icv.hr, DV “Potočnica” Pitomača)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content