Virovitičanka Sanja Sabo i njezin Alumnus do bronce na prestižnom malonogometnom turniru Zagreb Winter Cup

Završeno je deseto izdanje Zagreb Winter Cupa, najjačeg ženskog futsal turnira u regiji i jednog od najmasovnijih u mladim muškim kategorijama. Jubilarno izdanje ovog turnira trajalo je više od 15 dana, a sama završnica natjecanja održana je pred ispunjenim tribinama Sportske dvorane Dubrava.

Nastup na ovom prestižnom turniru po dobrom će pamtiti Virovitičanka Sanja Sabo, koja je sa svojim Ženskim malonogometnim klubom Alumnus na kraju osvojila treće mjesto i okitila se brončanom medaljom.

-Želim istaknuti kako se Alumnus natjecao s dvije ekipe na ovom turniru, pri čemu smo se pokazali kao ozbiljan i konkurentan klub. Što se tiče samog turnira, u jednu smo ruku zadovoljne jer smo se našle među prve četiri ekipe, ali ostaje žal za propuštenom prilikom igranja u finalu. Kao i svaka od nas, očekujem uvijek više od sebe na svakom natjecanju. Što se tiče moje igre, sa sigurnošću mogu reći da sam dala sve od sebe, ali nekad ni to nije dovoljno. Moram pohvaliti i organizaciju samog Winter Cupa, koja je bila na vrlo visokom nivou – zadovoljna je virovitička golmanica koja živi i trenira u Zagrebu.

Njezina upornost ponovno se pokazala kao ključna vrlina u trenucima kad se borila s neugodnim ozljedama.

-I dalje se borim s ozljedama, imala sam dužu stanku izbivanja s terena, ali ne predajem se i mogu reći da moja nogometna karijera ide uzlaznom putanjom. U Ženskom nogometnom klubu Agram sam redovito među prvih 11, što ispunjava moja osobna očekivanja i ciljeve. Što se tiče futsala, okušala sam se i kao golman i kao igrač, a to je na kraju rezultiralo osobnim zadovoljstvom i pozivom za hrvatsku A reprezentaciju i na to sam vrlo ponosna – ističe Sabo.

Zadovoljna je kako se stvari odvijaju i najavljuje da će biti potpuno spremna za početak drugog dijela nogometne sezone.

– S obzirom na trenutku stanku u velikom nogometu, aktualan je futsal, gdje se, osim turnira, natječem u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi za žene i tako održavam formu tijekom zimskog perioda. Treniram najmanje triput tjedno, a povratkom na velike terene broj treninga će dodatno porasti – govori S. Sabo.

Članica ŽNK Agram i ŽMNK Alumnus u nastavku sezone ima velika očekivanja.

-Što se tiče travnjaka, sa svojim Agramom nadam se barem ponoviti prošlosezonski rezultat te izboriti kvalifikacije za Ligu prvaka, dok mi je na parketu, u dresu Alumnusa, cilj osvojiti prvo mjesto u ligaškom natjecanju. Letvica je podignuta visoko, ali vjerujem u sebe i svoj tim. Imam doista velike ambicije koje ću, nadam se, opravdati svojom igrom na terenu, a time i zaslužiti ponovni poziv u hrvatsku A reprezentaciju – zaključila je Sanja Sabo.

(www.icv.hr, ts, foto: Privatni arhiv)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content