Pitomačanin u redovima Osijeka Dominik Babić na pripremama s prvom ekipom “bijelo-plavih”: “Nadam se većoj minutaži u SuperSport HNL-u, no za to treba još dosta raditi”

Prije nekog vremena povezivalo ga se s Hajdukom, bio je i na meti Red Bull Salzburga, no velika nada hrvatskog nogometa i prvoligaša s Drave ostao je vjeran “bijelo-plavima”. Pitomačanin u redovima Osijeka Dominik Babić debitirao je u prvom razredu hrvatskog nogometa u utakmici s Goricom 29. siječnja prošle godine. Doduše, ušao je kao zamjena Ramonu “El Toru” Mierezu u posljednjim trenucima susreta, no mogao bi Babić u danima koji slijede dobiti i veću minutažu kod Zorana Zekića.

Na prošlogodišnjim pripremama 90 minuta dobio je protiv Javora, 19 protiv mađarskog Honveda, a na siječanjskim pripremama, koje Osječani odrađuju u Novigradu, Babić je zaigrao u susretu protiv Kopra u kojemu je zabilježio 21 minutu na terenu. Mogao se Dominik u toj utakmici upisati i u strijelce, no lopta je nakon dobre prigode koju mu je “namjestio” Zahirović završila u vanjskom dijelu mreže.

Bio bi mu to prvi zgoditak za prvu ekipu, no Babić je u dosad provedenom vremenu u Osijeku već pokazao da mu postizanje pogodaka nije strano. Da ne ulazimo u “daleku povijest”, sav svoj raskoš ovaj je, još uvijek 17-godišnjak, pokazao u jesenskom dijelu juniorskog natjecanja u kojem je postigao osam pogodaka, dva manje od Dinamovog Zlatana Koščevića, Noela Jakca iz Rijeke i Diega Sekulića iz Šibenika, a kad se pridodaju i golovi u mlađim uzrasnim kategorijama te golovi za hrvatsku reprezentaciju, brojka je pozamašna.

Brzina, osjećaj za gol, reakcije u situacijama jedan na jedan te mirnoća u završnici, prema riječima Danijela Jumića, bivšeg šefa Osijekove škole nogometa, glavne su Babićeve karakteristike koje bi ga, nakon adaptacije u seniorskom nogometu, mogle prometnuti u vrhunskog napadača. 

– Imamo odličnu atmosferu u momčadi, a budući da mi nije prvi put da se nalazim na pripremama s prvom ekipom, mogu reći da sam se već dosta dobro uklopio. Pripreme nam teku prema planu, ispunjavamo sve trenerove zahtjeve i veselimo se novim izazovima koji su pred nama- govori Babić.

Na svojoj Školi nogometa Osijek gradi budućnost kluba. Kadeti, među kojima je bio i Babić, donijeli su u Gradski vrt, u sezoni 2022./2023., prvi ligaški trofej u tom uzrastu nakon 29 godina, no, kako nam potvrđuje i Dominik, važna je i podrška starijih suigrača.

– Veliku pomoć imam i od ostalih igrača, kao i od trenera, koji mi pomažu u mom nogometnom rastu i razvoju. Na meni je samo da dam sve od sebe kako bi uz njih stasao u pravog nogometaša, jer podrške ne nedostaje. Želja mi je u nastavku sezone upisati nešto veću minutažu u SuperSport HNL-u, no svjestan sam da je za to potrebno još dosta truda i rada- zaključuje Babić, mladić koji ima sve predispozicije za velike stvari.

(www.icv.hr, mra, foto: NK Osijek)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content