Orahovački malonogometni turnir obiluje zanimljivostima: Igra gradonačelnik Kutjeva, u čačinačkoj Mladosti sedam djevojčica, a sude otac i sin

Orahovački malonogometni turnir “Zima” već 34. godinu okuplja na tisuće ljudi, a bilježi i sjajne podatke. Na njemu su tako igrali današnji izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac, koji je nastupao za ekipu Gavrani iz Orahovice, nekadašnji prvotimac Osijeka, kasnije zagrebačkog Dinama Dumitru Mitu koji je nastupao za ekipu Ravnica, Domagoj Vida igrao je za svoje Jedinstvo iz Donjeg Miholjca, a od malih nogu na turniru je igrao i Mario Prišć, nekadašnji igrač Osijeka, Rijeke i bečkog Rapida.

Igrao se na ovom turniru i ženski dio u kojem su nastupale hrvatske nogometne reprezentativke Martina Šalek, Iva Kušar, Marina Koljenik, Tanja Kovač, Nada Bešker i mnoge druge, a i danas ovaj sportski događaj sa sobom nosi nekoliko zanimljivosti.

Jedan od tih je svakako i nastup gradonačelnika grada Kutjeva, sjajnog nogometaša Josipa Budimira koji je dugogodišnji sudionik ovog turnira.

– Jako volim igrati u Orahovici. Mi ne idemo na puno turnira, igramo na našem području i dođemo u Orahovici jer ovdje je posebna atmosfera i posebno ugodna za nas nogometaše – rekao je Budimir.

Nadalje, lijepo je vidjeti mlađe uzraste NK Mladost Čačinci za koje nastupa čak devet djevojčica. U najmlađoj kategoriji, do devet godina, igraju Josipa Beštek, Lucija Miklić i Iva Pejić, kod urasta U-11 igraju Marija Nerovčić, Ivana Vukovski, Katarina Beštek i Doris Farkaš, dok u selekciji do 15 godina igraju Lucija Ljutak i Antonija Jurišić.

– Imamo djevojčica za jednu cijelu ekipu. Iznimno nam je drago da djevojčice dolaze, treniraju i igraju i mogu reći da su odlične, iznimno talentirane i odlično se snalaze među dječacima. Nemaju straha i lijepo je ih je vidjeti na terenu – kaže voditelj Škole nogometa NK Mladost Čačinci Saša Tir.

Zanimljivost ovog turnira dolazi i iz sudačkog dijela. Naime, na turniru sude otac i sin, Siniša i Stefan Ličinić (17). Siniša Ličinić iskusni je prvoligaški futsal sudac, a i sin mu je krenuo njegovim stopama.

– Ja sam dugi niz godina sudac na turniru, ali moram priznati ovogodišnji mi je najdraži jer nema veće sreće nego kada sudiš sa sinom i da se odlučio raditi isto što i ja. Stefan i kolega Filip Kos sude mlađim dobnim uzrastima i to im je odlična škola i stjecanje nužnog iskustva – rekao je Siniša Ličinić.

Podsjetimo kako su na orahovačkom malonogometnom turniru ostala još tri natjecateljska dana.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content