Održana sjednica Izvršnog odbora ŽNS VPŽ: Od jeseni se gasi 4. liga BJ-KC-VT, prvak Premijer ŽNL u 3. NL Sjever

U prostorijama Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije u Virovitici danas (četvrtak) je održana sjednica Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza.

Nakon sastanka Međužupanijskog nogometnog odbora Regije Sjever, potvrđeno je da zbog odustajanja Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije od jeseni više neće biti 4. nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, a ovosezonski prvak 4. NL Bjelovar-Koprivnica-Virovitica stječe prvo nastupa u 3. nogometnoj ligi Sjever u idućoj sezoni.

Isto tako, prvak Premijer ŽNL stječe prvo nastupa u 3. NL Sjever u idućoj sezoni.

U slučaju da prvak ne želi iskoristiti pravo, ili ako ne ispunjava uvjete, to može iskoristiti jedan od klubova koji se na kraju sezone plasirao do petog mjesta na ligaškoj ljestvici.

Uz infrastrukturne, financijske i kadrovske uvjete, klub koji želi igrati u 3. NL Sjever mora imati četiri mlađe selekcije u službenim natjecanjima, odnosno mora imati registrirano minimalno 70 igrača u mlađim uzrasnim kategorijama.

Izvršni odbor ŽNL VPŽ donio je odluku o kupovini kolica za označavanje linija na igralištu, tako da će svaki klub na području Virovitičko-podravske županije prije početka proljetnog dijela sezone dobiti spomenuto, kao i medicinsku torbu.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content