DUHOVNI SMISAO: Valna dužina zajedništva čovjeka s Bogom

Ako želimo slušati neku emisiju na omiljenoj radijskoj postaji, najprije moramo podesiti prijamnik na valnu dužinu na kojoj se odašilje program. I što ga preciznije podesimo, dobivamo čistiji ton i jasniji glas bez popratnih šumova i smetnji.

Isto tako ako želimo čuti Božju poruku, svaku riječ jasno i razgovijetno, onda prvo treba podesiti prijamnik uha na ispravnu valnu dužinu s koje on prenosi svoje riječi. Poradi toga je otkloniti sve smetnje, a to su naše mane i grijesi, kao i pokušaji ometanja izvana onog duhovnog izopačenog Zlobnika kojemu smeta naše zajedništvo s Bogom.

No, on ipak ne može omesti pozornog slušatelja nebeskog krugovala, željnog iskonske Božje riječi. Jer je snaga valova Duha Svetoga tako jaka da ih ne može omesti nikakvo ometanje zlog Zavidnika. Pogotovo otkako je Krist Isus svojom krivlju platio cijenu za javnu, povlaštenu i zaštićenu valnu dužinu zajedništva čovjeka s Bogom. Od tada čovjek nesmetano sluša onu Riječ što bijaše u početku, vječnu Riječ što bijaše u Bogu, moćnu riječ što bijaše Bog.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content