DUHOVNI SMISAO: Božja rizničarka

U mnogim ustanovama u kojima postoji imovina, bilo nekretnine ili pokretnine, bilo neke druge vrijednosti, postoji osoba određena da upravlja, čuva i vodi. Štoviše, i na razini države postoje rizničari ili rizničarke zaduženi za upravljanje imovinom od najvećeg javnog značaja. Ne čudi onda što je i dobri Bog, razboriti upravitelj nebeskog blaga, kad je odlučio dati ljudima bogatstvo i obilje svoga srca, najprije pronašao rizničarku kojoj će to blago povjeriti.

U srcu Nazaretske Djevice pripravio je dostojno mjesto u koje je položio blago svoga života – ljubljenoga jedinorođenog Sina. Ona ga je kao odgovorna rizničarka primila s neizrecivom ljubavlju, premda u krhko ljudsko tijelo. Zahvaljujući riznici njezina srca među nama se nastanilo obilje Božje milosti i dobrote.

U ove svete dane proslave Spasiteljeva rođenja, ako i sami želimo primiti to neprocjenjivo obilje, pođimo do Božje rizničarke. Ona će nas obdariti darom utjelovljenoga Sina Božjega, a mi ga od nje primimo kao najveće blago našega života.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content