Duhovi i Buffet Munja te Lješnjak United i Caffe bar Willy Bistro Kody u polufinalu 34. orahovačkog malonogometnog turnira “Zima”

Puna orahovačka sportska dvorana, vatreno navijanje, odličan nogomet i vrhunski potezi, sve to obilježilo je četvrtfinalni dan 34. malonogometnog turnira “Zima 2023./2024.” u organizaciji Caffe bara Blues.

Dan je započeo poluzavršnim susretima do 13 godina. U prvoj utakmici susrele su se dvije momčadi Škole nogometa FEŠK, ona s dodatkom Caffe bar Sfera i ona s dodatkom Caffe bar Villa. Slavila je na kraju Sfera pogotkom Potaleca.

U drugom susretu igrali su NK Motičina AP Martinović iz Donje Motičine i Ozbiljni dečki iz Virovitice. Virovitičani su poveli pogotkom Markotića da bi Motičani preokrenuli sve te u drugom dijelu i odnijeli pobjedu pogocima Batraca i Kolarića.

U nastavku su uslijedile dvije poluzavršne utakmice juniora, u prvoj je odigran čačinački derbi između Autodijelova Hećimović i IN-KOP-a koji je pripao ekipi Autodijelova Hećimović s 3:0, da bi u drugom Udruga Prijateljstvo bila uvjerljiva protiv Caffe bara Bolero iz Slatine s 4:0.

I onda, spektakli, sve utakmice seniorske četvrtzavršnice donijele su odličan nogomet i pobrale ogroman pljesak s tribina.

Prvi meč odigrali su feričanački Legionari Feraplast i Caffe bar Willy Bistro Kody iz Ćeralija. Poveo je Willy lijepom akcijom i pogotkom Pavla Vicića, a vrlo brzo poravnao je Petar Špoljarić nakon brze kontre. Pokušavali se Feričančani potpuno preokrenuti utakmicu, no obrana Willya bila je čvrsta i nakon jednog od tih odbitaka iz obrane, nekoliko preciznih dodavanja i loptu je ponovno prihvatio Pavao Vicić i dalekometnim udarcem pospremio loptu u mrežu – 2:1. U drugom dijelu Legionari daju sve od sebe kako bi došli do poravnanja što im i uspijeva nakon odlične i brze akcije, a strijelac je Jakov Bilić. I kada se očekivao remi, tri minute prije kraja Hodak prima jednu loptu na nekih 11 metara, upućuje nisku loptu koja prolazi kroz ruke i noge vratara Legionara i to je konačnih 3:2 i prolazak Willya u poluzavršnicu.

U drugom susretu sastali su se čačinački Lješnjak United i Error 404 Poljoprivreda Šimić Slatina. Odlična utakmica, puno trke i dobre igre. Lješnjak je poveo solo prodorom i odličnim pogotkom Tununkovića, a nakon nekoliko promašaja Error uspjeva izjednačiti preko odličnog Zdelara. U jeku napada Errora, sijevnula je kontra, loptu ponovno ima Tununković i slijedi još jedan briljantan udarac uz samu vratnicu za 2:1. U drugom dijelu Slatinčani su sve dali u napad, no lopta nije htjela u gol. U posljednjih nekoliko minuta vade i vratara, što Lješnjak vješto koristi još jednom preko Tununkovića te Krmpotića i Kokoške te na kraju visoko slavi s 5:1.

U sljedećem okršaju Duhova i IGMA PVC stolarije vidjelo se od prve minute da su Duhovi puno bolja momčad što su na kraju i pokazali visokom pobjedom od 8:1 uz hattrick Jurice Šantića, dva pogotka Stipe Čavića te po jedan Antonija Vratkovića i Ilinčića, dok su jednu loptu Našičani i sami pospremili u vlastitu mrežu.

I onda poslastica za kraj, ogled odličnog Kutjeva i Buffeta Munje koji se za ovu utakmicu pojačao s čak pet igrača iz MNK Osijek. Ipak, Kutjevo je bilo bolje veći dio utakmice no uz silne pokušaje nisu uspjeli postići pogodak. S 0:0 se otišlo na odmor, a u drugom slična priča, Munja se čvrsto brani i nešto pokušava iz kontre i tako sve do polovine drugog dijela kada u jeku napada Kutjeva prvu smislenu akciju odigrava Munja, lopta na nekih 10 metara dolazi do Nebojše Popovića koji prizemnim udarcem vara vratara Kutjeva. Kutjevo i dalje stišće, no ne dolazi do puta u mrežu, a onda u prelasku u polovicu Munje vratar Kutjeva dribla, Popović mu vješto oduzima loptu i mirno poentira u praznu mrežu za 2:0. Momčad s druge strane Papuka ne odustaje i konačno se isplatio pritisak, pogodio je Jančik za smanjenje vodstva. Kutjevo tada kreće na sve ili ništa, a ispalo je ništa, sve što se odbilo od obrane Munje, oni su prihvatili i pospremili u praznu mrežu jer se i vratar Kutjeva priključio napadu. Prvo je Zvonimir Horvat uzeo loptu i dalekim udarcem pogodio mrežu, a potom i Dražen Ćavar sa svoje polovice terena – 4:1 za Munju na kraju.

U današnjoj (subota) poluzavršnici igrat će Duhovi protiv Buffeta Munja i Lješnjak United protiv CB Willy Bistro Kody.

U nastavku donosimo sve jučerašnje rezultate i današnji raspored.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Rezultati

Raspored

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content