Mladi nogometaši Virovitice osvojili malonogometni turnir “Sveti Nikola”

Nakon nekoliko godina pauze, Nogometi klub Virovitica jučer (subota) je u sportskoj dvorani Tehničke škole ponovno organizirao Malonogometni turnir “Sveti Nikola” za uzrast U-9.

Na ovogodišnjem turniru, uz dvije domaće ekipe, sudjelovali su Mladost iz Ždralova, Slaven Belupo iz Koprivnice, Škola nogometa općine Lukač i Pitomača.

Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine po tri momčadi, a po dvije najbolje ekipe iz svake skupine plasirale su se u polufinale. U polufinale su se plasirale ekipe Slaven Belupa, Mladosti, Pitomače i narančasta ekipa Virovitice.

U pauzi su najmlađi igrači NK Virovitice odigrali međusobnu utakmicu. Plava ekipa povela je 1:0, ali u završnici narančasta ekipa preokretom je došla do pobjede 2:1.

Nakon toga, Sv. Nikola je svim sudionicima, ali i ostaloj djeci na tribini, podjelo prigodne slatke darove.

U prvom polufinalnom susretu igrali su susjedi, Virovitica i Pitomača. Domaća ekipa dva puta je dostigla prednost Pitomače, da bi na kraju došla do pobjede 3:2. Drugi polufinalni ogled između Mladosti i Slaven Belupa završio je bez zgoditaka. Boljim izvođenjem udaraca sa šest metara finale je osigurala ekipa iz Ždralova.

U utakmici za treće mjesto Slaven Belupo vodio je do posljednje minute 1:0, no mladi nogometaši Pitomače uspjeli su doći do poravnanja pa se i ovog puta prišlo izvođenju šesteraca u čemu su prvoligaške nade Slaven Belupa bile uspješnije.

Finale je bilo uzbudljivo i neizvjesno. Obje momčadi propustile su nekoliko izglednih prilika za zgoditke, a pobjednika je riješio svojim pogotkom kapetan Virovitice Marin Buđak.

Za najboljeg vratara proglašen je čuvar mreže Mladosti iz Ždralova Dominik Kuznina, dok je za najboljeg igrača proglašen Marin Buđak. Najbolji strijelac turnira bio je Jan Vuković, obojica igrači pobjedničke ekipe za koju su još igrali Lovro Vuković, Tomislav Jakočić, Ivan Kanjka, Mihovil Paić, Matej Taboršak, Dino Jadan, Karlo Posavac, David Margeta, Roko Andrović, Karlo Plic, Matija Šoštarko, Viktor Šantić, Damian Hodak i Petra Baturina, a vodio ju je trener Milorad Šipka.

Pehare, medalje i pokale najboljim ekipama i pojedincima podijelili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc, M. Rajnović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content