PREMIJER ŽNL Raspoloženi Kirin zaustavio Lukačane, Milinović i Rebić matirali Vidaka za jesenski naslov Bratstva

Odigrane su utakmice posljednjeg jesenskog kola u Premijer ŽNL.

Prve dvije utakmice 13. kola bile su ujedno i općinski derbiji. Dogovorom klubova, susret između vodećeg Bratstva iz Gornjeg Bazja i Lukača 05 nije odigran na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju, već je došlo do zamjene domaćinstava, pa se utakmica igrala u Lukaču. U prvom dijelu, uz bolju igru, gosti su došli do prednosti od 2:0. Vodeći zgoditak postigao je Dino Milinović u 18. minuti, a Filip Rebić u strijelce se upisao u 37. minuti.

U drugom dijelu domaća momčad imala je više loptu u nogama, ali nije uspjela doći do preokreta. U nekoliko navrata u tome ih je odličnim intervencijama spriječio vrlo raspoloženi vratar Bratstva Leo Kirin. Tek je u 74. minuti, nakon jedne “gužve”, svojim pogotkom Ivan Egri uspio ublažiti domaći poraz. Posljednje dvije minute Bratstvo je odigralo s deset igrača, jer je zbog drugog žutog kartona teren morao napustiti Dario Godeč.

Nakon posljednjeg sučeva zvižduka momčad Bratstva zasluženo je proslavila naslov jesenskog prvaka. U jesenskoj polusezoni igrači trenera Elvisa Vinaka zabilježili su 12 pobjeda i samo jedan remi, dok su u cijeloj 2023. godini u službenim utakmicama imali 23 pobjede, četiri remija i dva poraza.

Lukač 05 – Bratstvo Gornje Bazje 1:2
Igrač utakmice: Leo Kirin

Borova je ugostila susjedno Suhopolje. Po teškom terenu gosti su u prvom dijelu, od njih nekoliko, iskoristili jednu prigodu i poveli zgoditkom Roberta Meseša u 19. minuti. Dvije minute prije odlaska na odmor poravnao je Mateo Gegić. U drugom dijelu precizniji gostujući nogometaši došli su do pobjede 3:1 golovima Ivana Ibriksa u 57. i Denija Kucljaka u 73. minuti.

Borova – Suhopolje 1:3
Igrač utakmice: Roberto Meseš

Drugoplasirana Mladost iz Čačinaca gostovala je kod Dinama u Četekovcu. Domaća momčad nije bila kompletna što je gostima olakšalo put do pobjede. Mladost je povela zgoditkom prvog strijelca lige Marina Čavića u 13. minuti. U drugom dijelu utakmice isti je igrač postigao još dva pogotka, u 68. i 74. minuti, a oba puta bio je precizan s bijele točke.

Dinamo Četekovac – Mladost Čačinci 0:3
Igrač utakmice: Marin Čavić

(www.icv.hr, mš, foto: T. Szabo)

tablica 17

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content