Predstavljen program ovogodišnjeg “Prosinca u gradu”: Posjetitelje očekuje Advent u Palači, žive jaslice, Božićni sajam, Kućica Djeda Božićnjaka…

U organizaciji Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice, te pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije i Hrvatske turističke zajednice i ove će se godine održati tradicionalna manifestacija “Prosinac u gradu”.

Program su danas (utorak) predstavili gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, njegova zamjenica Vlasta Honjek-Golinac te direktorica Turističke zajednice grada Tamara Štefanec.

– Ove godine program se održava na nekoliko lokacija, dok za iduću godinu već planiramo novitete. Advent selimo na šetnicu i bit će znatno dinamičniji i obogaćen dodatnim gastro i kulturno-zabavnim sadržajima. Ovogodišnji program je najviše prilagođen našim mališanima koji se ovom dobu godine ipak najviše vesele, iako ni mi odrasli ne zaostajemo. Na kraju hvala svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji programa „Prosinca u gradu“. Hvala vrijednim rukama naših udruga, škoalma, institucijama i svima ostalima koju su volonterski radili na programu i koji su zaslužni što nas očekuje prekrasan ugođaj i odlična atmosfera – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

IMG 6074

Program će obuhvatiti brojna događanja, od kulturnih do zabavnih i sportskih.

–Uz 31. Božićnu produkciju KUC-a Virovitica, Božićni gala koncert Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica, Golden Christmas Virovitičkih mažoretkinja, Božićnu galu KRG-a Pirueta, tu je i tradicionalna Godišnja izložba LIK-a “Nikola Trick”, Božićni koncert HPD-a “Rodoljub” te 26. večer folklora, pjesme i običaja KUD-a Virovitica. Naš Gradski muzej obilježit će 4. rođendan #malogvelikogmuzeja, a predstavit će i katalog stalnog postava “Povijest grada i dvorca”. Gradska knjižnica i čitaonica organizira brojna događanja za velike i male, od književnih večeri do raznih radionica, a Kazalište Virovitica poziva vas na uvijek zabavne Dane smijeha Kerekesh Teatra – rekla je Tamara Štefanec, direktorica Turističke zajednice grada.

-Novost u ovogodišnjem programu Prosinca u gradu je scenski prikaz Rođenja Isusova, Žive jaslice, ispred crkve sv. Roka, u izvođenju Franjevačke mladeži Virovitica, učenika Katoličke osnovne škole, COOR-a, Tehničke škole, medicinski smjer, Gimnazije P. Preradovića Virovitica te Zajednice Vjera i svjetlo “Marijine iskrice” i Obiteljske zajednice Župe sv. Roka Virovitica – istaknula je T. Štefanec.

IMG 6096

Grad Virovitica je i ove godine osigurao poklone za sve mališane povodom sv. Nikole. Djeci grada Virovitice prigodni pokloni bit će podijeljeni u srijedu, 6. prosinca uz besplatnu dječju predstavu “Hrabra Mala lokomotiva” u dva termina u Kazalištu Virovitica te devet termina u prigradskim naseljima.

U sklopu programa Adventa u Palači, uz tradicionalno paljenje adventske svijeće i lampica na božićnoj jelki, posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi te prigodnom programu “Virovitici s ljubavlju” i nastupima Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, KUC-a Virovitica, Virovitičkih mažoretkinja, KUD-a Virovitica, Gradske glazbe i Mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica, Češke besede Virovitica i Češke besede Virovitičko-podravske županije, Tamburaškog sastava Hrvatskog pjevačkog društva “Rodoljub”, te koncertima The Fusion, Indian Summer banda i Artesa.

I ove će se godine održati tradicionalni Božićni sajam s bogatom ponudom božićnih rukotvorina učenika srednjih škola, brojnih virovitičkih udruga i kreativaca te OPG-a i obrta. Učenici Industrijsko-obrtničke škole (smjer kozmetičar) pripremili su i prigodno oslikavanje lica.

Naši najmlađi moći će posjetiti Kućicu Djeda Božićnjaka, smještenu na šetnici ispred Gimnazije, napisati pismo Djedu i fotografirati se, a sve uz pomoć Djedove pomoćnice Vilenjakinje.

–Virovitica će i ove godine biti prekrasno ukrašena mnoštvom lampica i božićnim ukrasima od prirodnih materijala koje su izradile vrijedne ruke članica Kreativne udruge Unikat. Uz tradicionalne božićne jelke, Selo vilenjaka, Groficu Advent, Kamin toplih želja, Mjesto za poljubac, Snješkograd, Čarobni prolaz, Zimsku idilu, Bajkovito noćno nebo, Ledenu kočiju, Svjetleće anđele, Betlehemsku štalicu, Božićnu sovicu-kukavicu, Zimsku kuglu i najveći adventski vijenac na fontani, za sve prolaznike na šetnici adventski ugođaj će stvarati i božićne pjesme u večernjim satima rekla je zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

IMG 6125

Najluđu noć u godini provedite u dvorištu Palače Pejačević uz nastup poznatog virovitičkog sastava Gašo band i besplatan pjenušac u ponoć.

Program započinje u subotu, 2. prosinca u 17 sati paljenjem prve adventske svijeće na Adventu u Palači.

–Povedite svoju obitelj, prijatelje i poznanike i doživite duh Adventa u našem gradu. Vidimo se – rekao je za kraj gradonačelnik Kirin.

(virovitica.hr, tz-virovitica.hr, foto: I. Barčan)

Prosinac u gradu

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content