3. HRL ISTOK Orahovčanke uvjerljive protiv Vukovarki, najefikasnije Rukavina i Ostović

U sportskoj dvorani školskog centra u Orahovici odigrano je 6. prvenstveno kolo 3. HRL Istok za žene. Domaće rukometašice snage su odmjerile s gošćama iz Grada Heroja Vukovara.

Utakmica je počela šutnjom za sve žrtve Vukovara i bila je to prelijepa i humana gesta orahovačkog kluba. Orahovčanke su nakon niza godina ponovno na parketu u seniorskom rukometu i lijepo je ponovno s loptom u rukama bilo vidjeti Marianu Ostović (Bunčić), Miju Rončević, Ivu Hadzimu i Mariju Žužak, a Orahovica je na djelu vidjela i iskusnu Mateju Tomas u gradu poznatu kao profesoricu glazbene kulture i profesoricu u Glazbenoj školi, ali Mateja je u karijeri odlično igrala za osječku Olimpiju i ŽRK Osijek.

Ova ekipa sa sjajnim mladim igračicama uz pomoć kvalitete i iskustva povratnica, a pod vodstvom odlične trenerice Andrijane Rukavina, sada će tek pokazati što i koliko može. Već u ovoj utakmici Orahovica je djelovala odlično i bez većih problema porazila mladu momčad Vukovara s konačnih 27:14 (13:3).

Najefikasnija igračica susreta bila je Vukovarka Marina Cvetko sa šest pogodaka, dok su Orahovčanke Tena Rukavina i Mariana Ostović postigle po pet.

-Važno je istaknuti da su osim naših velikih prijateljica Sare Špiranec i Patricije Bajsar koje su nam pristigle iz Virovitice i puno nam znače, te Mateje Tomas koju je posao doveo u Orahovicu, sve ostale cure domaće iz našeg grada i potekle iz naše škole rukometa. Zbog njih smo i pokrenuli ovu seniorsku momčad, a drago mi je da su se djevojke iz prošlih generacija priključile i igraju s nama. U ovoj utakmici se vidjelo da smo puno bolja ekipa i zasluženo smo pobijedili i to baš kao ekipnom igrom – rekal je trenerica ŽRK Orahovica Andrijana Rukavina.

ZRK-Orahovica-ZRK-Vukovar-1

ŽRK ORAHOVICA – ŽRK VUKOVAR 27:14 (13:3)

ŽRK ORAHOVICA: Balaž, Boljkovac 1, Rukavina 5, Petin 1, Hadzima, Rađenović, Marčinković 2, Čočaj, Žužak, Matišić, Ostović 5, Špiranec 3, Bajsar 4, Tomas, Stojić 2, Rončević 4. Trenerica: Andrijana Rukavina.

ŽRK VUKOVAR: Cvetko 6, Markanović 1, Balić I. 2, Miljanić 2, Šegović, Bačić Beljić 1, M. Balić 2, Spajić i Šarić. Trener: Ivica Lassinger.

(wwwicv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content