HDZ Orahovica održao konferenciju za medije uoči nadolazećih prijevremenih izbora: “U nedjelju će na izborima za Gradsko vijeće pobijediti lista HDZ-a koju predvodi Saša Rister”

U središtu Orahovice održana je konferencija za medije Hrvatske demokratske zajednice na kojoj su uz člana Predsjedništva HDZ-a i predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, potpredsjednike Županijskog odbora HDZ-a VPŽ Josipa Đakića i Saše Ristera, nazočili i članovi Županijskog odbora HDZ-a VPŽ Vesna Bedeković i Marijo Klement. Pritom je predstavljena lista HDZ-a za predstojeće izvanredne izbore za Gradsko vijeće Orahovice, kojoj je nositelj Saša Rister, ujedno i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Orahovice.

– Oporbeni vijećnici su doveli do ovih izbora svojim neodgovornim ponašanjem, stavljajući osobne interese ispred interesa onih koji su im dali svoje povjerenje da ih predstavljaju u Gradskom vijeću. HDZ je relativnom pobjedom na prošlim izborima preuzeo odgovornost za vođenje grada. Prošli smo mnoge globalne krize, ali niti jednom nismo stali s projektima, nismo odustajali, nego smo još jače krenuli dalje. S druge strane, pojedinci, sada već bivši članovi Vijeća, činili su sve kako bi onemogućili dovršavanje započetih projekata. HDZ na ove izbore ponovno izlazi samostalno, s najmlađom i najkvalitetnijom listom, koju čine odgovorni ljudi koji su svojim radom zaslužili biti pobjednička opcija. Naša lista je spoj mladosti i iskustva i siguran sam da će naši sugrađani u nedjelju to i prepoznati – naglasio je Saša Rister.

Predsjednik Gradskog vijeća Orahovice podcrtao je neke od najvažnijih projekata.

– Pokrenuli smo sve one projekte koji su stajali za vrijeme prošle vlasti – koalicije HSS-a i SDP-a. Od uređenja Jezera, rekonstrukcije Dječjeg vrtića “Palčić”. Izgradili smo Poduzetničku zonu i trenutno gradimo natkrivenu gradsku tržnicu. Završili smo projekt Zaželi, uredili ulice, Vinsku cestu, autobusna stajališta u prigradskim naseljima, nogostupe, a prvi u županiji smo uveli transparentnost Gradskog proračuna te mnoge druge projekte. Ima tu i dosta projekata za koje smo pripremili projektno-tehničku dokumentaciju koji su odobreni i dobivena je potpora za njih, ali ih ne možemo raditi jer nismo imali rebalans proračuna, upravo zbog neodgovorne oporbe. Tu ću izdvojiti stazu između Donje Pištane i Orahovice, nastavak uređenja Ulice kralja Zvonimira i mnoge druge projekte koji su stali zbog njih – rekao je Rister.

Foto-3

Osvrnuo se Saša Rister i na konferenciju za medije SDP-a.

– Na toj konferenciji je izneseno niz laži i netočnih informacija. Iz SDP-a kažu da su se zalagali da ovaj grad ide naprijed i predlagali projekte. Pitam ih – kako to da, kada se donosio Proračun, baš oni nisu bili na sjednicama Gradskog vijeća ili su bili protiv? Potpuna je neistina da Grad nema novca za školske knjige, za sufinanciranje prijevoza ili gradsku rasvjetu. Grad Orahovica ima za navedeno novce, ali kada smo bivše gradske vijećnike pozivali na rebalans Proračuna, a tako i njih iz SDP-a, kako bi za te stavke povećali sredstva, oni su našim građanima uskratili i školske knjige i sufinancirani prijevoz i gradsku rasvjetu. Pričali su o uhljebljivanju naših članova, a brzo su zaboravili da su u svom mandatu obnašanja vlasti bez natječaja zaposlili četvero ljudi. Govore o direktorima u komunalnim poduzećima. Napadaju bez argumenata, zaboravljajući da je izašao novi zakon o sukobu interes, kojeg mi poštujemo, a oni ga niti ne poznaju – rekao je Rister te pozvao sugrađane da glasaju za listu HDZ koja će, kao je zaključio, nastaviti gdje je stala i stvarati projekte za bolju budućnost Orahovice.

Nakon predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Orahovice, Saše Ristera, govorio je član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Županijskog odbora HDZ Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović.

– Ovi izbori u Orahovici su potpuno nepotrebni, a uzrokovali su ih članovi oporbe nedolascima na sjednice Vijeća, odnosno ne radeći svoj posao za koji su ih građani izabrali. Još se uvijek ne mogu pomiriti s porazom na lokalnim izborima 2021.. I na ovim izborima, oni će opet biti poraženi. Većinu u Gradskom vijeću osvojit će lista HDZ koju predvodi Saša Rister. Zašto? U dvije i pol godine, koliko je Saša Rister gradonačelnik, pokrenuti su svi projekti koje su građani ovoga grada dugi niz godina čekali. Završava se dogradnja dječjeg vrtića, uređuje se kompleks Jezero – Hercegovac – Ružica grad, izgrađena je nova poduzetnička zona, a radi se i nova natkrivena tržnica, tu je i Centar za dijagnostiku i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti… Uz sredstva grada Orahovice, podršku Virovitičko-podravske županije, sve to gradi se europskim i sredstvima nadležnih ministarstva, a uz punu podršku Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića. Orahovica je trenutno najveće gradilište u našoj županiji s projektima koji su vrijedni nekoliko desetaka milijuna eura, grad u samom vrhu Hrvatske po povlačenju EU sredstava – rekao je Andrović.

Foto-5

Član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Županijskog odbora HDZ, osvrnuo se na bezidejni SDP koji je između ostalih izazvao ove bespotrebne izbore.

– SDP u zadnje četiri godine u Orahovici nije napravio ništa. Pritom su dvaput izazvali izvanredne izbore. Prvi put, zanimljivo, kao dionici u vlasti, kada su u koaliciji bili s HSS-om. SDP je potpuno destruktivna stranka, bez ideje, bez ijednog projekta, onemogućujući razvoj ovog područja, grada Orahovice. Ovim izborima izbijaju novce građanima s troškovima novih izbora. Takvi su oduvijek. Sjetimo se, kada je na vlasti bila Vlada SDP-a Zorana Milanovića, ta vlada nije Orahovici dala niti jednu jedinu lipu. Za razliku od njih, Vlada premijera Andreja Plenkovića, u zadnjih sedam godina, kako kroz Razvojni sporazum za Slavoniju, Baranju i Srijem, kako kroz niz ostalih velikih i kapitalnih investicija, pomogla je i gradu Orahovici i Virovitičko-podravskoj županiji u daljnjem razvoju – dodao je.

Govorio je i “turističkoj posjeti” SDP-ova vodstva koji su u Orahovici održali konferenciju za novinare.

– U nedjelju je u Orahovici ovdje bio „veliki poljoprivrednik“ Peđa Grbin, koji je paušalno, bez ijednog argumenta, kritizirao Vladu RH vezano za svinjsku kugu. Zaboravan je Peđa Grbin pa ne zna kako je Vlada RH i Ministarstvo poljoprivrede reagiralo odmah nakon što se svinjska kuga pojavila u Vukovarsko-srijemskoj županiji. I Vlada RH i Ministarstvo poljoprivrede reagirali su na vrijeme, po svim direktivama Europske unije. Nažalost, eutanazirano je 26.000 svinja, što predstavlja 2 posto ukupnog broja svinja u RH. Za to je Vlada RH osigurala 30 milijuna eura, kao odštetu za sve onima kojima su svinje eutanazirane. Osigurat će se i dodatna sredstva koliko god bilo potrebno kako bi se obeštetili naši poljoprivrednici. Nažalost, lijeka nema, cjepiva nema, iako neki oporbenjaci, naravno paušalno i bez argumenata, spominju da ima. To nije istina. Zaboravljaju kako se svinjska kuga pojavila u još 18 zemlja a ne samo u Hrvatskoj i kako se ona i u tim zemljama, rješava na način kao u RH. Na sreću, u Virovitičko-podravskoj županiji se svinjska kuga još nije pojavila, a mi činimo sve predostrožnosti kako reagirati i ako se u kojem slučaju pojavi – zaključio je.

Foto-7

Na kraju se obratio potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ i saborski zastupnik Josip Đakić, koji je istaknuo kako saborski zastupnici uvijek prate i podržavaju rad gradova i općina u Virovitičko-podravskoj županiji i pritom se jasno vidi tko radi i tko želi dobro ovom području.

– Pobjeda HDZ-a u Orahovici je neupitna. Vjerujem da građani ovoga grada cijene projekte koji su odrađeni, sve ono što je učinjeno, ali i znaju što se sve sprema u budućnosti, gdje je ekipa Saše Ristera pripremila niz značajnih projekata za Orahovice i njene građane. Oporba je učinila ogromnu štetu gradu Orahovici svojim neprincipijelnim postupanjem, svojim nepromišljenim odlukama ili bojkotom. Oporba građanima Orahovice nudi maglu. Isto ovako kako danas u Orahovici sja sunce, tako će sunce u nedjelju zasjati i HDZ-u koji će samostalno biti pobjednik ovih izbora za Gradsko vijeće. Oni koji ovdje u Orahovicu dođu jednom u par godina, kao predsjednik SDP-a, su izgubljeni u vremenu i prostoru. Oni za ovaj grad i županiju nisu nikada napravili baš ništa i vjerujem kako će to njihovo – ništa, u nedjelju prepoznati građani ovoga grada – zaključio je Đakić.

(www.icv.hr, HDZ VPŽ)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content