Za ljepšu pedagošku godinu: U Župi sv. Roka u Virovitici blagoslov svih vrtićaraca i “teta”

Nakon što su prošle nedjelje, 10. rujna, blagoslovili sve učenike i studente, a osobito prvašiće koji su došli s torbama punima knjiga te sve odgojno-obrazovne djelatnike u školama, virovitički franjevci u Župnoj crkvi sv. Roka pozvali su na još jedan blagoslov za dobar početak radne godine. Ovaj put – pedagoške. 

S početkom u 9 sati, na tzv. “dječjoj misi” sutra (nedjelja) bit će blagoslov svih vrtićaraca, njihovih roditelja, skrbnika, odgojiteljica i odgojitelja, odnosno svih koji se za njih brinu, pomažu im u prvim velikim koracima u život i bdiju nad njima ne samo svojim radom i stručnošću, već s puno obzira, strpljenja i ljubavi. 

Na blagoslovu učenika i zazivu Duha Svetoga za dobar početak nove školske godine fra Krunoslav Albert prošle je nedjelje podsjetio na važnost učenja, novih znanja, ulaganja u svoje talente, ali i u povjerenje u Boga koji đake i roditelje te učitelje prati na tom važnom putu. Podsjetio je i na sam blagoslov, koji vjernici kasnije mogu “podijeliti” i s drugima,  znakom križa, svima onima koje vole u svojoj svakodnevnici, da im kroz taj čin vjere poklone molitvu za mirne i sigurne dane, lake noći, siguran put te želju za Božjom blizinom u svakom trenu. 

Sam blagoslov, nakon kojeg je uslijedilo i čašćenje slatkišima, kako bi “školske torbe bile lakše od knjiga, a glavice lakše od briga” razveselilo je sve đake, neovisno o dobi. Na sutrašnji blagoslov pozvani su tako svi koji imaju vrtićarce ili koji će to tek postati. (www.icv.hr, mlo, foto: Župa sv. Roka Virovitica)  

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content