Veliki Dinamovac, Orahovčanin Damir Najmenik izabran u novi Izvršni odbor GNK Dinamo Zagreb

Damir Najmenik, aktualni predsjednik Udruge navijača GNK Dinamo Orahovica jučer (ponedjeljak) je na Skupštini Dinama održanoj u Maksimiru, dobio nevjerojatnu čast i nešto što Slavonija dugo nije imala. Naime, Damir je jednoglasno izabran u novi Izvršni odbor najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba, što je veliko priznanje prije svega njegovom radu za svoj voljeni klub.

-Osobno me nazvao predsjednik Dinama Mirko Barišić i pitao da budem član Izvršnog odbora. Iskreno, malo me to zateklo, zvučalo je doista nevjerojatno i odgovorio sam da ću mu se javiti. Nisam puno razmišljao, jer biti dio Izvršnog odbora Dinama je možda san svakog Dinamovca. Javio sam se predsjedniku, prihvatio ponudu i posebno me razveselilo što je na Skupštini i moje ime bilo u jednoglasnom prihvaćanju Izvršnog odbora. Drago mi je da je konačno ta upravljačka struktura u Dinamu riješena i da sada dečki na terenu mogu i dalje na najbolji mogući način, sportom i nogometom promovirati naš klub – kaže Damir Najmenik.

Ističe kako mu je ova funkcija zapravo ostvarenje sna.

-Cijeli život sam uz Dinamo, veliki sam navijač i kad je bilo najteže uvijek sam bio uz voljeni klub. Pokušavam godinama način navijanja glasom i šalom prenijeti na mlade uzraste u gradu, trudim se uz svoje kolege iz udruge okupljati Dinamovce ne samo iz Orahovice nego iz cijele kontinentalne Hrvatske, Dinamo je jednostavno način života. Sada je veliki izazov preda mnom, ubrzo će biti održana i prva sjednica novog Izvršnog odbora, a kada bi se u ovom našem mandatu ostvarilo ono što toliko želimo, a to je izgradnja novog stadiona, sve bi sjelo na svoje mjesto – zaključio je Najmenik.

Podsjetimo, višemjesečna borba za prevlast u Dinamu okončana je sinoć Skupštinom na kojoj su izabrani novi Izvršni odbor i Nadzorni odbor čime je završena upravljačka kriza u redovima hrvatskog nogometnog prvaka. Sedam mjeseci nakon prekinute Skupštine kluba u hotelu Sheraton, jučer je održana nova Skupština na kojoj se struja okupljena oko Damira Zorića nije niti pojavila. Barem njezin veći dio.

Podsjetimo, posljednja Skupština koja je održana 9. ožujka u hotelu Sheraton, je nakon dva sata žučne rasprave prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Naime, 33 člana skupštine sklona Zdravku Mamiću napustila su sjednicu. Ostalo je 37 zastupnika, a kvorum je bio 41 nakon čega je predsjednik Mirko Barišić ustvrdio kako nema kvoruma. Izvršni i Nadzorni odbor su raspušteni, ali ostala je na dužnosti Uprava i Mirko Barišić kao predsjednik kluba.

Novi čin “bitke za Dinamo” nastavljen je novom Skupštinom, koja je ovoga puta imala kvorum. Na skupštini se od 71 člana nalazilo njih 43 i prema tome su se mogle donositi pravovaljane odluke.

Novoformirani IO, najviše klupsko operativno tijelo, čine predsjednik Mirko Barišić, Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Vladimir Gašparović, Janko Gogolja, Nikola Hanžel, Dragutin Kamenski, Damir Najmenik, Ivan Nauković, Milivoj Novak, Dubravko Skender, Ante Todorić i Heinz Truskaller.

Nadzorni odbor čine Zdravko Kačić, Ognjen Naglić i Saša Pavličić-Bekić. Skupština je ujedno usvojila i financijsko izvješće za 2022. godinu.

(www.icv.hr, vg, GNK Dinamo Zagreb, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content