Župan Igor Andrović čestitao mladim vatrogascima koji će predstavljati VPŽ na regionalnom natjecanju u Kladarama i državnom u Novalji

U Tehnološko inovacijskom centru Virovitica jučer (petak) je održan prijem za 130 natjecatelja, mladih članova vatrogasnih postrojbi koji će predstavljati Virovitičko-podravsku županiju na regionalnom natjecanju istočne Hrvatske u Kladarama i državnom vatrogasnom natjecanju u Novalji.

Mlade vatrogasce i njihove voditelje ugostili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement. Tom prigodom župan je istaknuo kako smatra da područje VPŽ ima kvalitetno vatrogastvo i puno mladih uključenih u rad te naglasio važnost ulaganja u vatrogasnu mladež i podmladak.

-Posebna mi je čast ugostiti mlade vatrogasce i vatrogaskinje i čestitati im na svim dosadašnjim uspjesima, ne samo onima koje su ostvarili na županijskom natjecanju, već i raznim drugim natjecanjima na kojima sudjeluju tijekom godine. Ovog puta ugostili smo dvije kategorije mladih vatrogasaca. Prva je podmladak od 6 do 12 godina starosti i to su prvaci županijskog natjecanja koji će nas predstavljati na regionalnom natjecanju istočne Hrvatske, koje se, kao takvo, po prvi puta održava u Hrvatskoj, a upravo će Virovitičko-podravska županija biti domaćin tog natjecanja koje će se održati u Kladarama u općini Pitomača. Nadam se da će domaći teren pomoći našim mališanima koji su već sada za mene veliki pobjednici. U drugoj kategoriji vatrogasne mladeži, od 12 do 16 godina, županijski su prvaci koji putuju na državno prvenstvo u Novalju. Vjerujem da će biti uspješni i predstavljati svoju županiju u najljepšem svjetlu, a mi ćemo im omogućiti odlazak u Novalju i kao mali znak pažnje pokloniti prigodne majice – rekao je župan Andrović.

Važnost ulaganja u mlade vatrogasce istaknula je i županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus.

-Vatrogasni podmladak i vatrogasna mladež je ono čime se izuzetno ponosimo. Ovog puta organiziran je prijem za one s najviše treninga, odnosno za one najspretnije i najuspješnije koji su osvojili prva tri mjesta na županijskim vatrogasnim natjecanjima i koji će nas predstavljati kako na regionalnom natjecanju Republike Hrvatske, tako i na državnom natjecanju koje će se u rujnu održati u Novalji. Sva ova djeca, ali i ona koja ovog puta nisu s nama, budućnost su vatrogastva na području Virovitičko-podravske županije. Puno odraslih vatrogasaca koji redovito sudjeluju u raznim interverncijama su zapravo proizašli iz cipela i odora ovih malih brojeva koji su sada s nama i sve ono što činimo od malih nogu u vatrogasnim postrojbama kroz natjecanja, igrice i radionice, na neki su način pripreme vatrogasaca u operativnom smislu kada navrše 18 godina – rekla je Fras Venus.

Fran Rabađija iz Turnašice jedan je od mladih vatrogasaca koji će predstavljati VPŽ na državnom natjecanju u Novalji, a ovom prigodom pojasnio nam je što čini osobnu opremu natjecatelja.

-Svi članovi natjecateljskih odjeljena vatrogasne mladeži moraju na natjecanju nastupiti u radnoj vatrogasnoj odori, sukladno propisu kojim se uređuje jedinstveni oblik i kroj odore članova vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava u istovrsnoj obući, odnosno cipelama ili tenisicama iste boje, s kacigom, te označeni propisanim natjecateljskim oznakama. Dopušteno je nositi i zaštitne rukavice i opasače pod uvjetom da ih nose svi natjecatelji istog odjeljenja prilikom izvođenja vježbe, ali to nije dopušteno prilikom izvođenja štafetne utrke – pojasnio je Rabađija, te naglasio kako se vježbe provode svakodnevno, a za vatrogastvo se odlučio kako bi u budućnosti mogao gasiti požare, te spašavati ljude i životinje.

Na samom kraju, župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement uručili su mladim vatrogascima pehare, prijelazne pehare i majice uz zajedničko fotografiranje za uspomenu na ovaj, za male heroine i heroje s područja VPŽ, značajan događaj.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content