Zečji nasipi za sada uspješno brane poljoprivredne površine u Kapincima: Očekuje se da će izdržati vodeni val

Situacija u Kapincima, kao i u Novom Gracu, je pod kontrolom, poručeno je to danas s terena, a kojega su obišli načelnik Stožera civilne zaštite VPŽ i zamjenik župana Marijo Klement, župan Igor Andrović i drugi članovi Stožera. 

– Vodostaj konstantno pratimo, u blagom je porastu. Kontrolira se stanje koje je uz nasipe. I sinoć smo imali određenih akcija oko nasipa gdje su stavljane dodatne vreće. Još uvijek vladamo situacijom i nadamo se da neće doći do nikakvih gorih posljedica – rekao je Klement.

viber slika 2023 08 09 10 01 17 437

Na terenu ih je dočekao načelnik općine Sopje Berislav Androš, koji sa službama i volonterima radi na obrani od nabujale rijeke Drave.

– Nasipe smo napravili na svim lokacijama na kojima se očekuje potencijalno izlijevanje Drave, osobito na području Županijskoga kanala. Danas do podneva imat ćemo prilike vidjeti kako na ovom području izgleda vrhunac vodenog vala, a s obzirom na dosadašnji rast vodostaja Drave, očekujemo da svi nasipi izdrže i ne dođe do izlijevanja iz korita na poljoprivredne površine.

viber slika 2023 08 09 10 00 39 550

Zahvaljujem svima koji su ovih dana dali svoj obol u pripremi nasipa i dežurstvima, Stožeru, tvrtkama Brana i Karašica-Vučica, udrugama, volonterima i svima drugima – rekao je Androš.

Same pripreme počele su još u nedjelju, 6. kolovoza, rekli su nam iz tvrtke Brana, s kojima neumorno rade i vatrogasci, volonteri te djelatnici tvrtke Karačica-Vučica. 

– Dosad smo napunili i pripremili više od pet tisuća vreća s pijeskom za nasipe na ovom području. Radi se neumorno. Kako trenutno situacija izgleda, nadamo se da će nasip u Kapincima biti dobra barijera za nabujalu Dravu – rekao je Hrvoje Pernar, djelatnik tvrtke Brana. Drava se prati i dalje.

(www.icv.hr, foto: M. Lovrenc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content