ROKOVO 2023. Grofovski i sa stilom: Virovitica počela proslavu svog 789. rođendana

Grad Virovitica i službeno je počeo proslavu svog 789. rođendana i to – grofovski. Sad već tradicionalno, svečanost samog otvorenja započela je ispred Dvorca Pejačević, otkud su krenuli grofica Barbara i grof Antun Pejačević, a koje su utjelovili glumci Monika Lanšćak i Goran Koši. U povorci gradom glazbena pratnja bila im je Gradska glazba Virovitica, koja ove godine slavi 140. rođendan te sve formacije njihovih mažoretkinja, kao i plesna svita,  a koju su ove godine po prvi put za Dan grada utjelovili članovi KUD-a Virovitica.

Povorka je prošetala centrom Virovitice, od Dvorca, do šetnice ispred Gimnazije Petra Preradovića, na kojoj se nalazi jedna od glavnih pozornica u gradu i na kojoj je virovitički gradonačelnik i službeno otvorio Rokovo 2023. 

U pozdravnoj riječi grofica Barbara poželjela je svima da uz harmoniju glazbe i ljepote na virovitičkim ulicama ne zaborave na ljude koji stvaraju ovaj grad, dok je grof Antun pozvao sve da ove dane, dok uživaju, pokažu kako i zašto su Virovitičani dobri domaćini.

Gradonačelnik Ivica Kirin otvorio je Rokovo 2023. i pritom zahvalio svima koji su doprinijeli organizaciji i sadržaju koji je pripremljen za ova četiri dana proslave.

– Želimo da Rokovo iz godine u godinu bude sve veće, ali najveća nam je želja da iz njega svi vi dragi Virovitičani i svi gosti ponesete lijepe osjećaje i lijepe uspomene. Bit će veselo i zabavno ovih dana u Virovitici i svima želim ugodan provod – rekao je gradonačelnik Kirin.

Podsjećamo, manifestaciju proslave Dana grada organiziraju Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice i okuplja gotovo sve kulturne, sportske i druge udruge, ustanove, škole i kreativce koje svoje rukotvorine, proizvode, talent i sposobnosti žele pokazati na Rokovu. Čestitke Virovitici na bogatoj povijesti i važnoj kulturnoj baštini, lijepe želje svim stanovnicima i onima koji će kao gosti stići ovih dana u Viroviticu poželio je i župan Igor Andrović. 

– Rokovo je već odavno preraslo granice Virovitice i Virovitičko-podravske županije i danas je jedna od popularnijih manifestacija u cijelom sjevernom kontinentalnom dijelu Hrvatske. Čestitke svim Virovitičanima i zahvale svima koji i ove godine sudjeluju u organizaciji ove važne manifestacije, a svima koji će posjetiti Viroviticu želim ugodan provod – rekao je župan.

Nakon svečanog otvorenja, članovi KUD-a Virovitica izveli su plemićki ples i oduševili publiku, a potom su svoj Promenadni koncert održali članovi Gradske glazbe i Mažoretkinja gradske glazbe Virovitica.

(www.icv.hr, mlo; foto: A. Fawzy) 

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content