Proslava blagdana sv. Roka u Maloj Trapinskoj, naselju u općini Suhopolje: Blagoslovljena nova kapelica

Na blagdan sv. Roka vjernici Male i Velike Trapinske te Sovjaka radosno i uz brojne župljane suhopoljske župe proslavili su svoga nebeskog zaštitnika.

-Sveta misa kao najljepša zahvala prilika je da povjerimo Bogu naše molitve i zahvale za ova sela i njihove mještane, prilika je da molimo za naše starije i bolesne, a osobito da molimo za djecu i mlade u našim obiteljima. Radost je ove godine velika jer danas otvaramo i blagoslivljamo novouređenu kapelu u čast svetog Roka, zaštitnika oboljelih od kožnih bolesti, zaštitnika svih koji su spremni za žrtvu i pomoć bližnjima – tom je prigodom rekao velečasni Ljubo Krmar.

-Do sad smo se okupljali u društvenom domu i slavili nedjeljne i blagdanske mise. Hvala svima koji su se trudili i omogućili da naša mala i udaljena zajednica ima prikladan i lijep vjernički prostor za svoje potrebe – dodao je Krmar, koji je predvodio misno slavlje.

IMG_1157

Općina Suhopolje je ustupila svoje prostorije te iz svojih proračunskih sredstava i uz uspješnu suradnju sa Župom svete Terezije Avilske Suhopolje, uredila prostoriju za novu kapelu sv. Roka u Maloj Trapinskoj.

Župnik Ljubo Krmar na kraju slavlja zahvalio je svima na pomoći i suradnji te na dolasku na ovo slavlje koje suhopoljskoj župi i ovim mještanima puno znači svjedočenjem zajedništva i blizine. Na misnom slavlju pjevao je župni zbor predvođen vjeroučiteljicom Dijanom Vujević.

(www.icv.hr, mš, Župa sv. Terezije Avilske Suhopolje)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content