Iz Voćina startao biciklistički maraton ”Oluja od Voćina do Knina”

U organizaciji Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Virovitičko-podravske županije, u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice VRO ”Oluja”, danas (srijeda) je iz Voćina u 7 sati startao biciklistički maraton pod nazivom ”Oluja od Voćina do Knina”.

Iz Voćina, nakon zajedničkog polaganja upaljenih lampiona uz spomenik Voćinskoj žrtvi, na put su sudionike ovog biciklističkog maratona, članove biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije pod nazivom ”VBR” (veterani, branitelji i rekreativci), ispratili načelnik općine Voćin Predrag Filić te predsjednik i potpredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Voćin, Darko Božičković i Ivan Đuzel.

U Slatini su u 8 sati bicikliste dočekali predsjednik slatinske HVIDR-e i zamjenik načelnika PU virovitičko-podravske Nenad Križić, ispred Grada Slatine Jurica Culej, povjesničar Dino Mataz, kao i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa slatinskog područja, te su zajedno položili upaljene lampione uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.

S nekoliko riječi nazočnima se obratio vođa ”VBR” ekipe i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Mato Bubaš, a sreću na putu je biciklistima u sastavu Matija Kolar, Pavo Tutenov, Tomislav Kolec i Mato Bubaš, zaželjeli su Nenad Križić i Jurica Culej.

Uz logističku potporu Maria Kovača i Ozrena Rastije, biciklisti će u tri dana u tri etape izvoziti 450 kilometara. Prva etapa duga 180 kilometara je Voćin-Petrinja, druga etapa duga 150 je Petrinja-Korenica i treće, zadnja etapa duga 120 kilometara je Korenica-Knin.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli, M. Kovač, D. Božičković)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content