Djeca hrvatskih branitelja, u organizaciji ŽP UHDDR VPŽ, otputovala na ”Susrete djece hrvatskih branitelja” u Savudriju

U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Republike Hrvatske ove će se godine od 29. do 30 . kolovoza u Savudriji u kampu “Veli Jože” održati Susreti djece hrvatskih branitelja. Na susrete koje sufinancira Ministarstvo hrvatskih branitelja iz Sladojavaca su otputovala djeca hrvatskih branitelja iz Virovitičko-podravske županije, njih 23 uz dva voditelja i jednim koordinatorom.

Dan prije puta u Hrvatskom domu u Gornjem Miholjcu okupila su se djeca koja idu na susrete i organizatori putovanja, predsjednici temeljnih ogranaka UHDDR Bakić (Ivica Pavin), Sladojevci (Petar Derdić), Gornji Miholjac (Željko Kolinger) i Slatina (Dražen Kordi), te predsjednik Gradske organizacije UHDDR Slatina Dragutin Radočaj i predsjednik Županijske podružnice UHDDR Virovitičko-podravske županije Vlado Kočiš. Tom prigodom predsjednik ŽP UHDDR VPŽ Vlado Kočiš te ostali predsjednici podijelili su djeci majice s kojima će se djeca predstaviti na susretima u Savudriji.

Djeca hrvatskih branitelja će se na Susretima djece hrvatskih branitelja u Savudriji natjecati u sportskim igrama i drugim aktivnostima, kao što su mali nogomet, odbojka, graničar, povlačenje užeta, PlayStation, glazbena radionica, modeliranje, likovna radionica, elektronski pikado i stolni nogomet.

Koordinator putovanja je predsjednik TO UHDDR Sladojevci Petar Derdić, a voditelji članovi temeljnog ogranka Zdravko Kodrić i Ivica Tropšek.

– Put u Savudriju djece hrvatskih branitelja s područja Virovitičko-podravske županije potpomogao je Grad Slatina. Glavni organizator ovog putovanja je Županijska podružnica uz pomoć naših temeljnih ogranaka i Gradske organizacije Slatina. Iako nam je Središnjica UHDDR RH naložila da možemo poslati 22 djece od prvog osnovne do prvog razreda srednje škole, uspjeli smo ”ugurati” još jedno, jer se toliko, njih 23, prijavilo da bi išlo na susrete. Dakle, sva prijavljena djeca su poslana na susrete, uz dva voditelja i jednog koordinatora – rekao je predsjednik ŽP UHDRR VPŽ Vlado Kočiš. 

(www.icv.hr, adf)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content