Pitomača pred više od 1000 gledatelja golovima Plavšića i Šanteka do naslova Županijskog nogometnog kupa: Donosimo djelić atmosfere s Vegeške

Na terenu Sportskog centra Vegeška u Virovitici, pred više od 1000 gledatelja, na Dan državnosti Republike Hrvatske odigran je finalni susret Županijskog nogometnog kupa. Do titule osvajača stigla je momčad četvrtoligaša Pitomače, koja je s konačnih 2:0 pobijedila Papuk Osječko 1664.

Pitomačani su, kao i u susretu polufinala, dominirali od prvog sučeva zvižduka, a prvu ozbiljniju prigodu imali su u 5. minuti kada je udarac Ivana Begovića ispod grede ‘iščupao’ Petar Kratzl.

Sedam minuta kasnije stigle su nove muke za Orahovčane. Loptu je pred vrata Kratzla ubacio Pavličević, a najviši u skoku bio je Brazilac Marlon. No, obrana Papuka ipak je uspjela otkloniti opasnost. Presečanovi igrači nastavili su s prijetnjama. U 15. minuti odličan je bio dalekometni pokušaj Hajdarovića, ali lopta je prohujala tik uz vratnicu.

IMG_6322-Custom
Foto: IB Production

Treba svakako istaknuti situaciju iz 24. minute kada je igru zbog ozljede napustio igrač Pitomače Matej Babić, a zamijenio ga je Nikola Plavšić.

Idućih petnaestak minuta igralo se uglavnom na sredini terena, a onda u 32. Presečanova momčad dolazi do početne prednosti. Bio je to fantastičan pogodak Nikole Plavšića, ‘bomba’ kojom je uz pomoć grede matirao nemoćnog Kratzla za totalnu ludnicu na dijelu terena gdje su bili brojni navijači Pitomače.

U prvih 45 minuta rezultat se više nije mijenjao. Nastavak donosi prvu prigodu Pitomače, u dva navrata odlično je ispred svog vratara reagirao Papukov stoper Stipe Čavić, a onda se trgnula i momčad Zorana Mandića, koja do 50. minute nije ozbiljnije zaprijetila Zdelaru.

IMG_6281-Custom

Nakon jedne kontre nespretan pokušaj ubačaja imao je Matej Rukavina, ali već osam minuta kasnije Orahovčani su stvorili dvije prigode iz kojih su mogli poravnati rezultat. Prvo je pokušao Marko Mataija, koji je u nastavku zamijenio Špoljarića, ali udarac je glavom ‘blokirao’ Hajdarović, a potom je iz voleja pokupao i Šantić nakon jednog ubačaja iz kuta, ipak nedovoljno dobro da bi savladao Hrvoja Zdelara.

U 65. minuti pokušao je Marin Zdelar lijevom nogom s ruba 16, ali Zdelar je ukrotio i njegov udarac. I onda, kontra Pitomače u 75. minuti koja je definitivno riješila pitanje pobjednika. Odličnu dubinsku loptu Hajdarovića ‘pospremio’ je u mrežu Orahovčana Leon Šantek – 2:0.

Treba još istaknuti pokušaj Karla Jakupeca koji je u nastavku zamijenio Paradinovića, njegov udarac sijevnuo je iznad grede Papukovih vrata. Presečanovi igrači su tako, nakon potvrde naslova u 4. ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, stigli i do titule Županijskog kupa i u Pitomaču donijeli dvostruku ‘krunu’.

IMG_6429-Custom
Foto: IB Production

Ovaj susret s tribina su pratili i zamjenik župana Marijo Klement, gradonačelnici Virovitice Ivica Kirin i Orahovice Saša Rister, te načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, a prijelazni i pobjednički pehar Pitomači, kao i medalje igračima obje momčadi uručili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović i dopredsjednik ŽNS VPŽ Željko Stipanić.

PAPUK OSJEČKO 1664 – PITOMAČA 0:2 (0:1)

Papuk: Kratzl, Šantić, Čavić, Špoljarić (od 61. Mataija), Bušljeta (od 87. Patača), D. Podboj, R. Podboj, Zdelar (od 90. Yahya), Matej Rukavina (od 90. Knežević), Mađaš (od 87. Zeman) i Dijanešić. Trener: Zoran Mandić.

Pitomača: Zdelar, Hajdarović, Jantol (od 56. Skoko), Pavličević, Paradinović (od 63. Jakupec), Babić (od 24. Plavšić), Šantek (od 85. Reščić), Kosanović, Matančić, Begović i Carvalho de Castro. Trener: Ivan Presečan.

Sudac: Nikola Kristić (Ćeralije); pomoćnici: Nikola Kečkiš (Virovitica) i Marko Gašparić (Virovitica); četvrta sutkinja: Dora Duvnjak (Virovitica); delegat: Željko Stipanić (Slatina).

Virovitica. SRC Vegeška. Gledatelja 1000

Strijelci: 0:1 – Plavšić (32′), 0:2 – Šantek (75′)

Žuti kartoni: Bušljeta (26′) i Čavić (39′) – Papuk, Presečan (40′), Jantol (43′) i Skoko (60′) – Pitomača

Crveni kartoni:

(www.icv.hr, ts, foto: M. Šolc, I. Bedeković)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content