Tradicionalni, 19. Olimpijski festival dječjih vrtića na suhopoljski stadion Park privukao više od 400 mališana s područja Virovitičko-podravske županije

Općina Suhopolje jučer (petak) je bila domaćin tradicionalnog, 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića s područja Virovitičko-podravske županije. Kao i prethodnih godina, organizatori ovogodišnjeg Festivala bili su Sportska zajednica VPŽ i Hrvatski olimpijski odbor.

Na stadionu Park okupilo se i natjecalo više od 400 mališana iz osam dječjih vrtića: “Cvrčak” iz Virovitice, “Potočnica” iz Pitomače, “Čarobna šuma” iz Špišić Bukovice, “Bubamara” iz Gornjeg Bazja, “Zeko” iz Slatine, “Lipa” iz Čađavice, “Suncokret” iz Slatine i Dječjeg vrtića Suhopolje.

Na samom početku, okupljenu djecu, tete, roditelje, volontere i suce, u nazočnosti pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martine Bunić, načelnika općine Lukač i predsjednika Županijskog nogometnog saveza VPŽ Đure Bukvića, tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića i dugogodišnjeg sportskog djelatnika Želimira Holera, pozdravili su tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec i domaćin ovogodišnjeg festivala, načelnik općine Suhopolje Goran Doležal.

image-4

Pred brojnom publikom, svim sudionicima zaželjeli su ugodan boravak u Suhopolju uz sportsko druženje i nezaboravne doživljaje koji će ih još dugo sjećati na ovaj dan.

-Ove godine, u svom 19. izdanju, održava se Olimpijski festival dječjih vrtića, prekrasan projekt Hrvatskog olimpijskog odbora koji se već tradicionalno održava u suradnji sa sportskim zajednicama u svim hrvatskim županijama. Zavidna je brojka prijavljenih predškolaca, njih oko 450 iz čak osam dječjih vrtića, za razliku od prošle godine kada smo imali prijavljenih šest ekipa. Veselim se vidjeti ovako velik broj djece na jednom mjestu koja su došla sudjelovati u aktivnom danu, a izrazi lica ovih mališana govore kako im je lijepo i kako će svojim kućama otići sretni i puni dojmova. Posebno me veseli to što djeca prepoznaju olimpijsku zastavu, što simbolizira svaki krug na njoj, što su upoznata s olimpijskim načelima i ovom manifestacijom koja njeguje vrijednosti olimpizma i promiče sport istovremeno ih učeći prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju – rekla je tom prigodom Dora Međimorec.

image-5

Načelnik Doležal naglasio je kako mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je upravo općina Suhopolje domaćin 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića.

-Sretan sam što ovdje u Suhopolju imamo uvjete i što možemo odgovoriti zahtjevima ovako jedne lijepe i hvalevrijedne manifestacije. Svim silama potrudit ćemo se biti dobri domaćini, a smatram da je stadion Park najbolje mjesto za održavanje ovakvih sportskih igara i natjecanja, jer svi smo svjedoci ne tako davnog vremena i ne tako malih sportskih uspjeha koji su ostvareni na ovome mjestu i nadam se da će ovaj ambijent i ovo druženje neku djecu čak i potaknuti na redovno bavljenje sportom, a samim time probuditi i želju za zdravim životom – rekao je Goran Doležal.

Službeni program počeo je mimohodom ekipa i podizanjem olimpijske zastave, a zatim je uslijedio i natjecateljski dio. Mališani su nastupili u sljedećim sportskim kategorijama: u atletici (trčanje na 50 metara, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta 4×25), mini nogometu, graničaru i po prvi puta ove godine u rukometu. Riječ je o natjecanju “Vrtko – rukomet u vrtiću”, a jednu ekipu čini pet dječaka i pet djevojčica. Natjecanje se održava na rukometnom poligonu, a pobjednik je ekipa koja prva postigne 10 pogodaka.

image-39

Nakon natjecateljskog dijela, uslijedila je dodjela medalja, diploma, pehara i prigodnih poklona koje je osigurala Sportska zajednica VPŽ. Po prvi puta, ove godine dodijeljen je i “fair play karton” za promicanje etičkih vrijednosti u sportu i far play podvige.

Najvažnija poruka i svrha ovogodišnjeg Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, je da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. HOO ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content