Premijera filma “Razgovor” u petak, 14. travnja u virovitičkom prigradskom naselju Taborište

Nakon održanih nekoliko premijera filma “Razgovor” na području Hrvatske, ovaj film uskoro će biti prikazan i u Virovitici. Premijera filma održat će se u crkvi sv. Leopolda Mandića u u virovitičkom prigradskom naselju Taborište u petak, 14. travnja s početkom u 19:30 sati.

Tom prigodom skupljat će se i dobrovoljni prilog, koji će biti namijenjen Željki Jurić, djevojčici u plavom kaputiću iz vukovarske kolone. Naime, Željki će ovaj dobrovoljni prilog pomoći pri otvorenju muzeja za djecu stradalu u Domovinskom ratu u selu Berek pokraj Vukovara.

Priča filma temelji se na stvarnom i jedinom susretu novoizabranog predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita i poglavara Katoličke crkve u Hrvatskoj, Alojzija Stepinca, koji se dogodio u Zagrebu, 4. lipnja 1945. Priča se dijelom temelji i na navodno nedavno otkrivenom transkriptu sastanka. Cijela priča, pravo trajanje, odvija se kao u stvarnom životu, nešto manje od dva sata dugog razgovora njih dvojice. Konačni ishod njihovog susreta oblikovao je povijest, ljude i države Hrvatske na načine koji su do danas ostali relevantni. Autor filma je Dominik Sedlar.

(Župa sv. Leopolda Mandića)

Plakat Razgovor

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content