4. NL BJ-KC-VT Pitomača upisala 11. uzastopnu pobjedu, Paradinović triput zatresao mrežu Čazme i skočio na vrh liste strijelaca

Nogometaši Pitomače jučer (subota) su upisali jedanaestu uzastopnu, a ukupno četrnaestu pobjedu u ovosezonskom natjecanju 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Pred svojim navijačima, u drugom proljetnom kolu nadigrali su Čazmu i zasluženo slavili rezultatom 3:0.

Sva tri pogotka u domaćim redovima djelo su iskusnog Valentina Paradinovića koji je protivničku mrežu načeo glavom u 43. minuti nakon ubačaja Marka Matančića. U 69. minuti ponovno su isti akteri u akciji, ovog puta Paradinović je poentirao nakon povratne lopte Matančića za 2:0. Deset minuta kasnije po loptu je u mrežu opet morao gostujući vratar Tonković. Ovog puta Paradinoviću je asistirao Brazilac Marlon nakon ubačaja Karla Jakupeca.

S nova tri pogotka (ukupno 15) Paradinović se na vrhu liste strijelaca izjednačio s Hrvojem Bačijem, napadačem Tehničara iz Cvetkovca koji je jučer postigao dva pogotka protiv Suhopolja.

-Nismo odigrali utakmicu za pamćenje, ali smo ponovno pokazali da smo prava momčad i pobijedili unatoč slabijoj predstavi na travnjaku. Imamo svoj cilj, pokušat ćemo pobijediti u svakoj idućoj utakmici i nadamo se, na kraju, okruniti titulom prvaka koju svi toliko silno iščekujemo – vrlo optimističan i zadovoljan bio je trostruki strijelac u susretu s Čazmom.

Da ovo nije bila igra za pamćenje i da iz ovog susreta treba uzeti samo tri boda, a sve ostalo zaboraviti, potvrdio je i trener Pitomačana Ivan Presečan.

-Spor nam je bio protok lopte i tu smo imali dosta problema. Prvi pogodak zabili smo u najboljem mogućem trenutku, pred sam kraj prvog dijela. Kasnije nam je bilo puno lakše igrati, uspjeli smo postići još dva pogotka i utakmicu mirno privesti kraju. Paradinović je imao svoj dan, dobro je igrao i to ga je nagradilo s čak tri pogotka – izjavio je Presečan.

Pitomača sada bježi sedam bodova drugoplasiranom Tehničaru i osam bodova trećeplasiranoj Bilogori ’91 koja će danas (nedjelja) imati tešku misiju na gostovanju kod četvrtoplasiranog Borca u Imbriovcu.

U 16. kolu idućeg vikenda Pitomačane čeka županijski derbi na stadionu Park u Suhopolju…

Pitomača – Čazma 3:0

Igrač utakmice: Valentino Paradinović

(www.icv.hr, ts, foto: arhiva)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content