Slavimo Božić, a gdje je slavljenik? Pogledajte simpatičan spot učenika Katoličke osnovne škole u Virovitici koji poziva na promišljanje

Iz godine u godinu, kako se advent sve ranije slavi, a naglasak stavlja na poklone i konzumerizam, stječe se dojam kao da u slavlju netko nedostaje. Slavljenik, konkretno, Isus, mali Bog, čije rođenje i slavimo. Upravo njega poželjeli su u njegov rođendan i u srca ljudi vratiti učenici prvih razreda Katoličke osnovne škole u Virovitici i to kroz simpatičan spot u kojem su svoje razmišljanje o Božiću prikazali glumom, pjesmom i plesom.

-U spotu su sudjelovali učenici 1.a i 1.b razreda, od kojih su mnogi na izvannastavnoj aktivnosti „Mali bibličari” i koji su uprizorili jaslice s najvažnijim likovima: Isusom, Marijom, Josipom, anđelima i pastirima.

U svijetu u kojemu živimo Božić se svaki godine izvanjski počinje slaviti čak mjesecima ranije s različitim aktivnostima, uživanjima, ukrasima.

Ali, novorođeni Isus se često tu ne spominje, a kao glavni slavljenik čak bude izostavljen u svemu svjetovnome. Potaknuti novonastalom pjesmom, koju učenici rado slušaju cijelo došašće u našoj školi, učiteljice Marina Bulat i vjeroučiteljica Marina Dedoević odlučile su pripremiti scenu i kostimografiju, a učenica drugoga razreda Marija Agneza Mihaljević svojim je lijepim glasom podsjetila nas tko je u središtu svojega rođendana kojega slavimo za koji dan – istaknuli su u Katoličkoj osnovnoj školi u Virovitici i pozvali sve ljude dobre volje da poslušaju spot, pjevuše uz prvašiće i solisticu Mariju Agnezu te se opuste i shvate kako Božić ne čine ni kolači ni strka.

Između ostalog, pjevaju i kako: “Orašar je super, stvarno je, ali ne može zamijenit’ jaslice,
U njima je poanta glavni lik – slavljenik.“

Za tehničku realizaciju spota zaslužan je Božidar Biondić. Ovim simpatičnim spotom koji poziva na promišljanje veseli glumci, pjevači i plesači poželjeli su svima sretan i blagoslovljen Božić. (www.icv.hr, KOŠ)  

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content