Paljenjem druge adventske svijeće, druženjem u parku te nastupom učenika Glazbene škole Jan Vlašimsky nastavljena suhopoljska “Božićna priča”

Jučer je u župnom dvoru u Suhopolju upaljena i druga adventska svijeća, svijeća pomirilica koja simbolizira mir. Kako je istaknuo župnik Župe sv. Terezije Avilske u Suhopolju Ljubo Krmar, adventsko vrijeme i paljenje svijeće na adventskom vijencu podsjeća nas na vrijeme priprave, dolaska Isusova rođenja, te želi biti vrijeme obnove našeg duhovnog života.

– Ovih dana snažnije usmjeravamo pogled ka Betlehemu, jer će od tamo doći naš spasitelj. Želimo biti oni koji su povezani u molitvi i zajedništvu, zato molimo Njega da u svijetlu kojim pohađa naš svijet, ujedno bude i svijetlo u našem srcu. Paljenje svijeće pomirilice podsjeća nas da svijeću treba paliti, da svjetlo treba imati, ali i da uvijek mora biti onih koji će ga pronijeti- istaknuo je između ostalog velečasni Ljubo Krmar.

MG_2362-CustomPaljenje svijeće bio je uvod u ostatak večeri. Kako je to bio slučaj i prošlog vikenda, od 17 sati u perivoju dvorca Janković nastavljeno je druženje uz kuhano vino i zimske delicije, a Općina Suhopolje za svoje mještane i njihove goste i ovog je vikenda pripremila glazbeni nastup. 

– I ove subote organizirali smo bogat program ususret Božiću. Posjetitelji i njihovi gosti mogu uživati u “Božićnom sajmu”, a nakon toga i u koncertu učenika Glazbene škole Jan Vlašimsky koji će postati tradicionalan u ovo blagdansko vrijeme. Naravno da tu nećemo stati. Idućeg vikenda palimo treću adventsku svijeću, također pripremamo bogat program, a tada će publiku zabavljati Vokalni ansambl Contesse te Glazbena igraonica Glazbene škole Jan Vlašimsky. Iskoristio bih ovu priliku te pozvao sve naše mještane, kao i ostale posjetitelje, da dođu i uživaju zajedno s nama u ovo blagdansko vrijeme- istaknuo je načelnik Goran Doležal.

IMG_2423-CustomKoncert učenika Glazbene škole Jan Vlašimsky u dvorac Janković privukao je velik broj posjetitelja, a zadovoljstvo ovom suradnjom istaknuo je ravnatelj Škole Damir Mihaljević.

– Na poziv Turističke zajednice Općine Suhopolje i načelnika Gorana Doležala odlučili smo se za sve posjetitelje pripremiti jedan prigodan koncert. Ovom prilikom moram zahvaliti djeci na odličnoj izvedbi, roditeljima na velikoj potpori i drago mi je će ovo postati jedna tradicija i da će s vremenom biti sve uspješnija i kvalitetnija. 17 točaka koje smo prezentirali napravljene su na brzinu, svi su pomalo umorni i zbog drugih obaveza, no našli pet minuta vremena za uživanje u glazbi i stoga im još jednom hvala. Na kraju, moram reći kako velika zahvala ide i Anti Škrabi, jer da nije bilo njega u početku i njegovog prostora danas teško da bi bili u prilici gledati ovakav koncert- rekao je Damir.

IMG_2519-Custom

Podjsetimo, paljenje treće adventske svijeće u župnom dvoru u Suhopolju započet će iduće subote u 16.30 sati, dok nas nastupi Vokalnog ansambla Contesse i Glazbene igraonice Jan Vlašimsky očekuju od 18, odnosno 18.30 sati.

(www.icv.hr, mra)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content