Brojni mažoret timovi, te plesne i glazbene skupine fantastičnim izvedbama uveličali II. Golden Christmas Virovitičkih mažoretkinja

Brojni mažoret timovi, te plesne i glazbene skupine iz Zagreba, Križevaca, Čazme, Garešnice, Velike i Virovitice danas (subota) su svojom glazbom, glasom i plesnim pokretima uveličali II. Golden Christmas Virovitičkih mažoretkinja – veliki božićni koncert koji je ove godine održan u svom drugom izdanju.

Golden Christmas prvi je put održan 2019. godine u Gradskom kazalištu Virovitica. Tijekom pandemije koronavirusa, Virovitičke mažoretkinje nisu bile u mogućnosti održati svoj koncert, ali su zato ove godine odlučile prirediti pravu božićnu ‘čaroliju’ za velik broj gostiju i posjetitelja.

Bila je ovo sjajna prilika za prisjetiti se samih početaka ovog izuzetno uspješnog kolektiva koji svake godine, na velikim državnim, te europskim i svjetskim natjecanjima predstavljaju svoj grad i županiju u najljepšem svjetlu. Virovitičke mažoretkinje osnovane su 31. listopada 2006. godine, te su ove godine proslavile 16 godina uspješnog postojanja i rada. Predsjednica udruge, od 2006. do 2017. bila je Lidija Šunk – Kozjak, a od 2017. godine udrugu vodi njihova trenerica Nataša Kranjec. Kroz svih 16 godina, svojim nevjerojatnim rezultatima Virovitičke mažoretkinje su u samom vrhu mažoret sporta. Na već spomenutim natjecanjima tim je osvojio zavidan broj priznanja, medalja, plaketa i pehara: 125 zlata, 113 srebra i 76 bronci. Svake godine u nekoliko kategorija Virovitičanke osvajaju titule državnih prvakinja.

IMGL1312_1000x667

Virovitičke mažoretkinje isključivo su natjecateljski tim koji sav svoj rad i trud usmjerava prema natjecanjima, ali uz sudjelovanja na natjecanjima članice imaju i brojne revijalne nastupe u gradu, županiji i mnogim drugim mjestima u državi, kao i van granica Republike Hrvatske. Kroz mažoret i pom pon sport udruga djeluje i odgojno učeći svoje članice o važnosti timskog rada, razvijanju tolerancije i međusobnog poštovanja te im pomaže u stjecanju samopouzdanja.

Trenutno tim broji 26 aktivnih članica plesačica raspoređenih u četiri dobne skupine: dječja formacija, kadetkinje, juniorke i seniorke koje vježbaju sa štapovima, štapovima sa zastavom, pom-ponima i afričkim maceom (mejsom). Svojim radom i zalaganjem, uzornim ponašanjem i kvalitetom nastupa održavaju stečenu prepoznatljivost u svijetu mažoret i pom-pon sport, a nadaju se i da će nakon ovog koncerta njihov tim biti ‘bogatiji’ za još članica.

IMGL1374_1000x667

Današnjem koncertu, uz velik broj Virovitičana i gostiju, nazočili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i njegova zamjenica Vlasta Honjek Golinac, te ravnateljica OŠ “Vladimir Nazor”, Sanjica Samac.

-Izuzetno mi je drago što danas mogu nazočiti ovom velikom božićnom koncertu u organizaciji Virovitičkih mažoretkinja. Riječ je o hvalevrijednoj udruzi kojoj smo ove godine, za iznimna ostvarenja i postignute rezultate u razvoju mažoret sporta na domaćim, europskim i svjetskim natjecanjima dodijelili povelju Virovitičko-podravske županije. Ovim putem još im se jednom zahvaljujem na svim rezultatima kroz svih 16 godina njihovog rada i djelovanja i sigurno mogu reći da su jedan od najboljih promotora ne samo grada, već i županije. Upućujem velike čestitke i želim im puno sreće i uspjeha u narednom periodu – rekao je na samom početku župan Andrović.

IMGL1380_1000x667

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Ivica Kirin.

-Za sve dosad postignute rezultate mogu samo reći jedno veliko hvala. Čestitam svim članicama udruge, mažoretkinjama i roditeljima, a posebno njihovoj predsjednici i trenerici Nataši Kranjec na ogromnom trudu, zalaganju i odricanju svih ovih godina, što je u konačnici rezultiralo brojnim uspjesima ne samo na domaćoj, već i svjetskoj sceni. Uživajte u ovoj prekrasnoj večeri – rekao je gradonačelnik Kirin.

IMGL1400

Nataša Kranjec, predsjednica i trenerica Virovitičkih mažoretkinja, svima je zahvalila na dolasku te se osvrnula na rad i odlične rezultate u proteklom periodu.

-Presretna sam što vas sve vidim u ovolikom broju i nadam se da ćete večeras uživati u programu koji smo pripremili. Ovo je naš drugi Golden Christmas i odlučili smo ga organizirati onako kako to naše djevojčice i zaslužuju, veliko i raskošno, jer je to najmanje što možemo napraviti kako bi se one u pravom svjetlu predstavile u svom gradu, a to je kao prvakinje i vrhunske sportašice jer one to zaista jesu. Veliku zahvalu želim uputiti svim našim roditeljima koji su uvijek tu kad nešto zatreba i bez kojih ovaj koncert ne bi bilo moguće organizirati, zatim Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Virovitici na velikoj podršci, a najviše se želim zahvaliti svojim roditeljima. Članice smo Saveza mažoretkinja pom pon timova koji broji 28 timova, te Svjetske federacije mažoret sporta koja trenutno broji 25 zemalja članica u Europi, Aziji, Južnoj Americi i Africi, te više od 400 timova, a to napominjem iz razloga da svi budu svjesni kako je konkurencija gdje se naše djevojke natječu i redovito ostvaruju vrhunske rezultate, izuzetno velika. Hvala svima na dolasku i uživajte u koncertu koji će, vjerujem, postati naša tradicija – zaključila je Nataša Kranjec.

Na današnjem koncertu gledatelji su mogli uživati u plesnim, glazbenim i ritmičkim točkama Virovitičkih mažoretkinja i njihovih ‘prijatelja’, a nastupili su: Glazbena igraonica GŠ Jan Vlašimsky Virovitica, Plesni klub “A” Sveta Klara Zagreb, Klub ritmičke gimnastike “Pirueta” Virovitica, Čazmanske mažoretkinje, Mažoretkinje grada Grubišnoga Polja, Kulturno umjetnički centar KUC Virovitica i sekcija Pitomača, Garešničke mažoretkinje, Križevačke mažoretkinje, Veličke mažoretkinje, plesne skupine osnovnih škola Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, Ivan Goran Kovačić Gornje Bazje, Vladimir Nazor Virovitica, August Cesarec Špišić Bukovica, Gradina i njihova Područna škola Detkovac.

IMGL1262_1000x667

Službeni dio programa otvorila je državna prvakinja Virovitičkih mažoretkinja – kadetkinja Ema Malčec s koreografijom solo pom pon koja se ove godine prvi puta natjecala na državnom turniru i osvojila titulu državne prvakinje, a sa svojim solom našla se i u deset najboljih solista Europskog prvenstva što je izvrstan rezultat za prvu natjecateljsku sezonu, a posebno zanimljiva bila je izvedba ‘malih slavuja’ Glazbene igraonice GŠ Jan Vlašimsky Virovitica koji su, pod vodstvom svojih voditeljica Ane Filipović i Dijane Sulimanac, otpjevali popularni navijački hit Zaprešić Boysa – “Igraj moja Hrvatska”.

Gledatelji su večeras vidjeli mnoštvo kreativnih koreografija i kostima, a od ukupno 62 nastupa njih 24 činile su koreografije Virovitičkih mažoretkinja iz plesne sezone 2021./2022. “Ne plaši se da ustaneš za ono u što vjeruješ, pa makar stajao sam”, ime je koreografije koja je izazvala pljesak i ovacije cijele dvorane i kojom je ‘spušten zastor’ na II. Golden Christmas. Ujedno, riječ je o najljepšoj koreografiji virovitičkih kadetkinja u velikim formacijama tijekom 16 godina rada. Nakon ove predivne koreografije uslijedila je dodjela zahvalnica timovima te priznanja članicama.

Kompletan program možete pogledati OVDJE, a kako je bilo na drugom izdanju Golden Christmasa, pogledajte u fotogaleriji…

(www.icv.hr, ts, foto: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content