Obavijest poljoprivrednicima s područja grada Našica: Do 13. rujna prijavite štetu nastalu zbog suše

Župan Osječko-baranjske županije proglasio je u ponedjelja, 5. rujna 2022. stanje prirodne nepogode – suše – na području cijele Osječko-baranjske županije nastale uslijed djelovanja nepovoljnih vremenskih uvjeta, dugotrajnih izostanaka padalina i visokih temperatura koji su zabilježeni proteklih mjeseci na području županije što je izazvalo značajne štete.

Prirodna nepogoda proglašena je za štete nastale na sljedećoj imovini: višegodišnjim nasadima, šumi, ribi i poljoprivrednoj proizvodnji – prirod.

Grad Našice poslao je obavijest oštećenicima – poljoprivrednim proizvođačima, koji su pretrpjeli štetu od prirodne nepogode na navedenoj imovini da svoju štetu mogu prijaviti Povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na području grada Našica u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja Rješenja o proglašenju prirodne nepogode.

Prijave se podnose u Gradskoj upravi Grada Našica zaključno s 13. rujna 2022. godine u vremenu od 08:00 do 14:00 sati u Upravnom odjelu za gospodarstvo i komunalni sustav, II. kat, soba 52.

Oštećenici su uz prijavu dužni dostaviti presliku obrasca zahtjeva za izravna plaćanja s podacima o površinama i kulturama, koji sadrži OIB, žiro račun i matični broj poljoprivrednog gospodarstva (MIBPG). Svi prijavitelji moraju dostaviti točne i istinite podatke oštećene imovine.

(nasice.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content